Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εισαγγελικές διώξεις για τους μετανάστες απεργούς πείνας


Οι διώξεις που ζητεί με το πόρισμά του ο Εισαγγελέας Εφετών ενάντια στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε 8 μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και στους μετανάστες απεργούς πείνας, εντάσσονται στο ντελίριο αυταρχισμού της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. Η κυβέρνηση βαδίζει το δρόμο της αδιαλλαξίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη.

Οι κατηγορίες περί  παράβασης καθήκοντος για τον Πρύτανη, καθώς και για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορές στα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και στους ίδιους τους μετανάστες, όχι μόνο είναι σαθρές και απαράδεκτες, αλλά δείχνουν το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η κυβέρνηση στο όνομα της εμπέδωσης ενός κλίματος μηδενικής ανοχής σε όλους όσοι αμφισβητούν την πολιτική της.
Τη στιγμή που οι  εργάτες μετανάστες βρίσκονται στην 31η μέρα απεργίας πείνας, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από αυταρχικές διώξεις, αντί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους. Η κυβέρνηση επιλέγει την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των κοινωνικών αγώνων, τη στιγμή που ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης από εργαζόμενους, συνδικάτα, αυτοδιοικητικές κινήσεις, καλλιτέχνες, συλλογικότητες και οργανώσεις αναπτύσσεται διαρκώς δίπλα στους μετανάστες και στον αγώνα τους για νομιμοποίηση και αξιοπρέπεια.
 Ζητούμε την άμεση παύση όλων των διώξεων. Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται, οι αγώνες δεν καταστέλλονται, η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγει νικήτρια σε έναν αγώνα ενάντια στα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: