Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπολεμική Διακήρυξη Αμερικάνων βετεράνων του Βιετνάμ

Αναφορικά με τις επιθέσεις εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και του Πενταγώνου, οι Αμερικανοί Βετεράνοι του Βιετνάμ, έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική διακήρυξη. Λόγω του ενδιαφέροντος που αποκτά η γνώμη τους, σε συνδυασμό και με την ιδιότητα του βετεράνου του Βιετνάμ που φέρουν, ο «Ρ» δημοσιεύει στη συνέχεια μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο της διακήρυξης:
«Οι καρδιές μας στρέφονται προς τους αθώους και αγαπημένους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν τέσσερα αεροπλάνα που ελέγχονταν από αεροπειρατές συνετρίβησαν πάνω στους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια. Είναι τρομακτικό να βλέπεις τη Νέα Υόρκη στους καπνούς και αλλαγμένη για πάντα. Οι χιλιάδες των εθελοντών και των αιμοδοτών δημιουργούν κατάπληξη και αποτελούν απόδειξη της καλοσύνης των ανθρώπων.
Τραυματίες και ανάπηροι αμερικανοί του πολέμου του Βιετνάμ, σε παλιότερη διαδήλωση κατά του πολέμου.

Ταυτόχρονα αηδιάζουμε και αγανακτούμε με τις εκκλήσεις περί "ακριβοδίκαιης εκδίκησης". Συγκρίσεις προς το Πελρ Χάρμπορ μας φέρνουν στη μνήμη την έναρξη του Β' παγκόσμιου πολέμου, όταν οι ΗΠΑ περικύκλωσαν χιλιάδες Γιαπωνέζων και τους απομόνωσαν σε τρόπον τινά περιοριστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Αποστερήθηκαν των δικαιωμάτων τους και η περιουσία τους κλάπηκε. Αμέτρητες πράξεις αγριότητας εναντίον αυτών των ανθρώπων δικαιολογήθηκαν σαν αντίποινα απέναντι στις πράξεις της "χώρας τους".

ΟΧΙ στον πόλεμο των ΗΠΑ
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στρατιωτικοί, πολιτικοί και σοφοί χύνουν πατριωτισμό στα λαρύγγια μας. Πασχίζουν να πείσουν το λαό ότι ο μόνος τρόπος να σεβαστούν όπως αξίζει αυτά τα θύματα και να ενωθούν είναι να πάμε στον πόλεμο. Μας θέλουν τυφλά πατριώτες. Ως βετεράνοι πρέπει να μαρτυρήσουμε την αλήθεια για το τι σημαίνει ιμπεριαλιστικός πόλεμος.
Οι ΗΠΑ δολοφονούν, διαπράττουν θηριωδίες, βομβαρδίζουν και τρομοκρατούν λαούς σε όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες. Και με τις προσπάθειές τους για παγκοσμιοποίηση όξυναν ιδιαίτερα τα πράγματα. Τα περισσότερα δάχτυλα των κυβερνητικών δείχνουν προς τον Μπιν Λάντεν. Η αλήθεια που πρέπει να λεχθεί είναι ότι οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο στη Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν τόσους εχθρούς που θα στραφούν εναντίον μας μιλάει από μόνο του. Πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: Γιατί; Ηταν αυτό το ανατριχιαστικό γεγονός πράξη αντιποίνων για μια από τις πολλές φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο;
  • Για την αργή και επώδυνη δολοφονία ενός εκατομμυρίου Ιρακινών (κατά το πλείστον παιδιών) από την εποχή του πολέμου του Κόλπου και εξαιτίας του ότι οι ΗΠΑ αρνούνται να άρουν τις κυρώσεις;
  • Για το βομβαρδισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον ενός καραβανιού Αλβανών προσφύγων το 1999;
  • Για το 1998, όταν πύραυλοι των ΗΠΑ κατέστρεψαν το φαρμακευτικό εργοστάσιο της Shifa στο Χαρτούμ του Σουδάν και εκτόξευσαν 75 πυραύλους "Τόμαχοκ" από πολεμικά σκάφη εναντίον του Αφγανιστάν και του Σουδάν;
  • Για το 1991, στο Ιράκ, στον αυτοκινητόδρομο του θανάτου -μια λωρίδα δρόμου που χρησιμοποιούσαν οι Ιρακινοί για να αποφεύγουν τις επιδρομές της Βαγδάτης- όπου η Αεροπορία των ΗΠΑ περιέγραφε τα κινούμενα οχήματα σαν να επρόκειτο "να πυροβολήσουν ψάρι μέσα σε βαρέλι"; 'Η για το καταφύγιο, στο οποίο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου συγκεντρώθηκαν άνθρωποι για θρησκευτικές τελετές, για να βρουν τελικά σφραγισμένες τις θύρες εξόδου από βόμβες των ΗΠΑ, οπότε και χάθηκαν περίπου 400;
  • 'Η μήπως αυτό το γεγονός ανατρέχει ακόμη πιο πίσω, στην εισβολή των ΗΠΑ στον Παναμά στα 1989, όταν πόρτα - πόρτα κάηκαν τα σπίτια στο El Chorillo, όταν ισοπεδώθηκε η πόλη του Παναμά και θάφτηκαν χιλιάδες σε μαζικούς τάφους κατά τη στρατιωτική επέλαση των ΗΠΑ;
  • 'Η για τη Νικαράγουα, όπου οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους άνω των 30.000 ανθρώπων;
  • Εκτός και αν λησμονούμε το Βιετνάμ ή την ατομική βόμβα.
Το μόνο ΝΕΟ σε σχέση προς αυτό το είδος του Τρόμου είναι ότι συνέβη ΕΔΩ! Οι αμερικανικές ζωές δεν αξίζουν περισσότερο, και αυτές των άλλων λαών του κόσμου δεν αξίζουν λιγότερο. Πρέπει να συμπαρασταθούμε στους λαούς του κόσμου ενάντια σε όλες αυτές τις εγκληματικές, εκδικητικές πράξεις μίσους. Είμαστε μια ανθρώπινη οικογένεια. Πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα στις πράξεις μιας κυβέρνησης ή μιας οργάνωσης και σε κείνες ενός λαού. Και ταυτόχρονα να αναλάβουμε την ευθύνη να αντιταχθούμε στην κυβέρνησή μας όταν απειλεί με πόλεμο.
Πόλεμος στη χώρα μας
Θα χρησιμοποιήσουν αυτή την επίθεση για να μας αφαιρέσουν περισσότερες από τις πολιτικές τους ελευθερίες μας. Ενας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε: «Μπορεί να χρειαστεί να πούμε στα εγγόνια μας ότι γνωρίσαμε εποχές στις ΗΠΑ, όταν δεν υπήρχαν αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σε κάθε γωνιά του δρόμου». Μας λένε ότι «για τη δική μας προστασία» πρέπει να αλυσοδεθούμε.
Εσάς που καλείστε να συμμετάσχετε σε κάθε είδους στρατιωτική επίθεση καλούμε να αντισταθείτε και θα υποστηρίξουμε το δικαίωμά σας να αρνηθείτε και θα σας τιμήσουμε ως τους Πραγματικούς Ηρωες, ως αντι-πολεμιστές.
Ως βετεράνοι του στρατού των ΗΠΑ, πρώην μέλη της μεγαλύτερης τρομοκρατικής ομάδας στον κόσμο, μπορούμε να πούμε με ακράδαντη βεβαιότητα ότι, προκειμένου να απαλλάξουμε τον κόσμο από την τρομοκρατία, πρέπει πρώτα να απαλλάξουμε τον κόσμο από τον ιμπεριαλισμό και κατ' αυτόν τον τρόπο από τον πρώτο τρομοκράτη - τις ΗΠΑ.
ΟΧΙ στον πόλεμο των ΗΠΑ.
Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες!
ΟΧΙ επιθέσεις σε μετανάστες ή σε Αραβο-αμερικανούς!
                                               ΟΧΙ στο αστυνομικό κράτος»!

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: