Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο υπ. Δικαιοσύνης της Λιβύης.Διαφώνησε με τις πρακτικές του καθεστώτος για καταστολή των διαδηλώσεων



Ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Αλ Τζελέιλ, παραιτήθηκε σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την υπέρμετρη χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών», τονίζει στην ιστοσελίδα της η ιδιωτική εφημερίδα Κουρίνα.


Όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό της άρθρο, η εφημερίδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό. Προς ώρας δεν υπάρχει άμεση επίσημη αντίδραση στην είδηση.


Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη Ρας Λάνουφ, τοποθεσία ενός συμπλέγματος
διυλιστηρίων και πετροχημικών εργοστασίων.

Επικαλούμενη μαρτυρίες εργαζομένων από την περιοχή, η Κουρίνα μεταδίδει πως ειδικές επιτροπές αγώνα των εργαζομένων και κάτοικοι της περιοχής έχουν οργανώσει ασπίδα προστασίας γύρω από τις εγκαταστάσεις για να αποτραπούν καταστροφές.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Reuters, αστυνομικό τμήμα στα προάστια της Τρίπολης πυρπολήθηκε και φλέγονται αρκετά οχήματα μπροστά από το κτήριο.

Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται στο Σουκ Αλ Τζάμα, στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας. Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ή για συγκρούσεις στην περιοχή, τονίζει ο ίδιος.

Παράλληλα, η αστυνομία της Λιβύης εγκατέλειψε χθες το απόγευμα την πόλη Ζαουίγια, 60 χλμ δυτικά της Τρίπολης, η οποία έκτοτε έχει βυθισθεί στο χάος, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Τυνήσιοι που, φεύγοντας από τη λιβυκή πόλη, έφθασαν στην τυνησιακή μεθοριακή πόλη Μπεν Γκερντάν.

«Σημειώνονται συγκρούσεις επί δύο ημέρες μεταξύ φιλο- και αντι-κανταφικών και η αστυνομία εγκατέλειψε την πόλη από το απόγευμα της Κυριακής. Από χθες όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, μία κατοικία του Καντάφι πυρπολήθηκε. Κάτοικοι έκλεψαν αστυνομικά αυτοκίνητα, σημειώνονται λεηλασίες στους δρόμους», τόνισε εμφατικά ο 30χρονος Ομάρ Νταουάντι, του οποίου οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από άλλους.

«Υπάρχουν πυροβολισμοί, βιαιοπραγίες, πυρπολημένα κτήρια. Δεν υπάρχει αστυνομία, έχει εγκαταλείψει την πόλη από χθες το πρωί. Στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν πορείες υποστηρικτών του Καντάφι», τονίζει από την πλευρά του ένας 27χρονος μάρτυρας.


Πηγή:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: