Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ: η προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός απέτυχε!




Η συνδιοίκηση ΠΑΣΚΕ–Καραγιαννόπουλου στην ΕΘΕΛ, αναγκάστηκε να υποχωρήσει απέναντι στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων να περιφρουρήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, πηγαίνοντας τη Δευτέρα στα αμαξοστάσια όχι για να δουλέψουν αλλά για να εμποδίσουν και την παραμικρή κίνηση απεργοσπασίας.

Πρόκειται για μια καθαρή και σημαντική ήττα της εργοδοσίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως εκπροσωπείται από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ.  


Η χτεσινή καταγγελία της προσπάθειας να οργανωθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός, που ξεκίνησε αρχικά από ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης Ανεξάρτητη Παρέμβαση (στο ανεξάρτητο μπλογκ για ενημέρωση των εργαζομένων www.ethel.drivers.com) διαβάστηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο από χιλιάδες εργαζόμενους(*) προκαλώντας μεγάλη αναταραχή και οργή. Οργή, την οποία η διοίκηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και έτσι αναγκάστηκε να πάρει πίσω – προς το παρόν τουλάχιστον – τα σχέδιά της.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην υποχώρηση της διοίκησης έπαιξε και η άρνηση υπηρεσιακών στελεχών να υπακούσουν στις εντολές. Αυτή η στάση των υπηρεσιακών στελεχών είχε ασφαλώς άμεση σχέση με τον αναβρασμό που αναπτύχθηκε μέσα στους εργαζόμενους και τις πιέσεις από τη βάση του συνδικάτου.

Τα πιο προχωρημένα και μαχητικά στοιχεία μέσα στους εργαζόμενους έχουν πλήρη κατανόηση ότι οι προσπάθειες της εργοδοσίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να σπείρουν ηττοπάθεια να κάμψουν την αγωνιστικότητα του κλάδου και να τον οδηγήσουν σε ήττα. Οι ανιδιοτελείς όμως συνδικαλιστές που βρίσκονται κοντά στη βάση του συνδικάτου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν, προειδοποιούν τα διευθύνοντα στελέχη στα αμαξοστάσια να μην εκβιάζουν εργαζόμενους και καλούν όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ενότητα με στόχο την ανατροπή της επίθεσης και των πολιτικών της Τρόικας συνολικά.

___________________
(*) Σύμφωνα με τα στοιχεία του μπλογκ 3.000 εργαζόμενοι είχαν επισκεφθεί το σάιτ και διαβάσει την σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης μέσα στις πρώτες 4 περίπου ώρες  μετά την ανάρτησή της

Δεν υπάρχουν σχόλια: