Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση ενώ αυξάνουν οι αντιστάσεις του λαού

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς έχουν πολύ δουλειά αυτές τις μέρες. Δεν υπάρχει αγωνιζόμενο κομάτι που να μην είναι στο στόχαστρο της ανεξάρτητης, από το λαό βέβαια, δικαιοσύνης. Αλληλέγγυοι στους μετανάστες, διόδια, εισιτήρια, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μαθητές καλούνται στον εισαγγελέα και τον ανακριτή για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει ...παρανομίες. Οι κατηγορίες -  απειλές που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των αγωνιστών φτάνουν μέχρι και τα κακουργήματα.
Στόχος της κυβέρνησης να φοβίσει - τρομοκρατήσει το λαό που όλο και περισσότερο βλέπει ότι αν δεν αντιδράσει με τον ένα ή άλλο τρόπο δε βγαίνει τίποτα. Όλο και περισσότερο καταλαβαίνει αυτό που είπε ο εργαζόμενος της ΕΘΕΛ. Αν συνεχίσει και τρώει τις καρπαζιές τη μία πίσω από την άλλη στο τέλος θα του κόψουν το κεφάλι, αν δεν αντισταθεί θα τον ρίξουν στο γκρεμό.
Το αποδυκνείει η κυβέρνηση συνεχώς αυτό! Αναγγέλει νέα μέτρα, από αυτά που πριν λίγο καιρό είχαν διαψευσθεί, από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλαγή ωραρίου στο δημόσιο μέχρι νέα φορολογικά.
Αντιστάσεις ξεσπούν από 'κει που δεν το περιμένει κανείς. Παράδειγμα τρανό οι γιατροί! Από το "πουθενά" προέκυψε κατάληψη του υπουργείου Υγείας εδώ και δύο μέρες, που παρά τις προβλέψεις για εκτόνωση συνεχίζεται, και ανάγκασε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου να κηρύξουν απεργίες.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν απτόητοι, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, έχοντας και την συμπαράσταση του, κατά Ρέππα, "ταλαίπωρου επιβατικού κοινού". 
Στη μεγαλύτερη, ίσως, ιδιωτική επιχείρηση της χώρας, την Intracom, πραγματοποιήθηκε 48ωρη απεργία, που πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ, με σχεδόν 100% συμμετοχή.
Το δε "επιβατικό κοινό" έδειξε έμπρακτα την αντίθεσή του στις αυξήσεις αρνούμενο μαζικά να πληρώσει εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στη ΝΕΟΓΑΛ, των ανύπαρκτων(;) αντιστάσεων από τους εργαζόμενους αναγκάστηκαν να πάρουν την επιχειρησιακή σύμβαση πίσω, τόσο μεγάλη ήταν η στεναχώρια της τρόικα που έστειλε ανθρώπους της εκεί για να δουν τι έγινε!
Οι αλληλέγγυοι στους μετανάστες απειλούνται με διώξεις για να τρομοκρατηθεί ο λαός, για να μη δείξει την αλληλεγγύη του στο πιο αδύναμο τμήμα του. Το πρώτο σοκ μετά την επίθεση "ενημέρωσης" έχει ήδη αρχίσει να σπάει! Αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες κινήσεις αλληλεγγύης στις γειτονιές, να εμφανίζονται ανακοινώσεις και μηνύματα από σωματεία, πρωτοβουλίες κ.λπ.
Οι αντιδράσεις στη νέα εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" αυξάνουν. Κινητοποιήσες από συλλόγους γονέων και καταλήψεις από μαθητές κατά των συγχωνεύσεων - κλεισιμάτων σχολείων  ήδη έχουν αρχίσει.
Όσο λοιπόν το σύστημα συνεχίζει την επίθεσή του τόσο θα αυξάνουν και οι αντιστάσεις.
Η 23 του Φλεβάρη πλησιάζει ...απειλητικά! Το κλίμα που δημιουργείται ενόψη της δεν είναι ότι καλύτερο για την κυβέρνηση και τους ντόπιους και ξένους εντολείς της.
Τα ΜΜΕ και τα φασιστικά δεκανίκια τύπου ΛΆΟΣ (στο α ο τόνος γιατί λαός δεν είναι!) και Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα. Η συμπαράταξη και η καταπληκτική ομοιότητα, παρά τις "αποχρώσες διαφορές" των "δημοκρατών" της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Μπακογιάννη με τους προηγούμενους είναι ενδεικτική και αποκαλυπτική για το ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός! Ακόμη και τα "αριστερά" δεκανίκια τύπου ΔΗΜΑΡ δυσκολεύονται να διαφοροποιηθούν από όλους τους προηγούμενους. Όλοι μαζί χτυπούν, συκοφαντούν χώρους και αγωνιστές, καταφέρονται κατά κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος όπως το άσυλο, λυσσάνε κατά του λαού. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αναγκάζονται να το παίζουν αγωνιστικά και εκεί που θεωρούσαν το μνημόνιο μονόδρομο τώρα υπογράφουν κείμενα "αντιμνημονιακά" και κηρύσουν απεργίες.
Δεν έχει άλλο τρόπο η κυβέρνηση να πείσει από την επιβολή της νομιμότητας, τη καταστολή, τους εισαγγελείς και τους δικαστές.
Να φροντίσουμε λοιπόν να της δείξουμε ότι δεν πτοούμαστε, ότι όσο αυτή συνεχίζει την επίκυψη στη τρόικα εμείς θα αντιπαραθέτουμε την ανάταση του κινήματος όσους εισαγγελείς, ανακριτές και μπάτσους και να βγάλει στο ...κουρμπέτι! 

πηγή: antigeitonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: