Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Να παύσουν οι διώξεις των αγωνιστών


Απειθαρχία – ρήξη – ανατροπή της επίθεσης 
κυβέρνησης – ΕΕ -  ΔΝΤ



Αντιδραστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνολικά το κράτος, με ειδικό ρόλο των δικαστικών αρχών και συνεπικουρία των πάντα πρόθυμων ΜΜΕ. Έτσι, σήμερα καλέστηκαν από την εισαγγελία σε απολογία μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες – απεργούς πείνας, οι οποίοι απειλούνται με το αδίκημα της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών». Το αδίκημα αυτό προφανώς αφορά τους …δουλεμπόρους και αποτελεί κακούργημα!
Πρόκειται για προκλητική προσπάθεια ποινικοποίησης και εξόντωσης της αλληλεγγύης. Ακόμα και ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το κατά πόσο ευθύνεται (ποινικά εννοείται) για την είσοδο των μεταναστών στη Νομική.

Χθες επίσης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε εννέα εκπροσώπους φορέων και επιτροπών αγώνα της Βορειοανατολικής Αττικής, που συμμετέχουν στο κίνημα ανυπακοής ενάντια στα διόδια και τα χαράτσια των εργολάβων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διώξεις ακολούθησαν μήνυση της εταιρείας. Την πολιτική και ιδεολογική κάλυψη και ενθάρρυνση σε αυτές τις ενέργειες έδωσε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, ο οποίος χαρακτήρισε «τσαμπατζήδες» με «αντικοινωνική στάση» όσους συμμετέχουν στο κίνημα ανυπακοής. Προανήγγειλε μάλιστα τη θέσπιση κυρώσεων σε όσους αρνούνται να πληρώνουν διόδια ή εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: