Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

10η ημέρα: Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο λεπτό προς λεπτό από το ENET.GR


ENET.GR

Το enet.gr παρακολουθεί και καταγράφει για 10η ημέρα τα γεγονότα στην Αίγυπτο όπως αυτά εξελίσσονται ώρα με την ώρα.
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση αυτές τις ώρες και για δεύτερο 24ωρο, στο κέντρο του Καΐρου. Ομάδες υποστηρικτών του προέδρου Μουμπάρακ επιχειρούν να καταλάβουν την πλατεία Ταχρίρ στην οποία παραμένουν οχυρωμένοι εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιπάλων παρατάξεων οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη το μεσημέρι και κορυφώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται

► 16:20: Eπίθεση οπαδών του καθεστώτος στα γραφεία του Reuters. Απεγκλωβισμός δημοσιογράφων με τη βοήθεια του στρατού
► 16:13: Οπαδοί του Μουμπάρακ άρχισαν να πετούν και πάλι μολότοφ κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ
► 16:10: Αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι τη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου

► 16:05: Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί ο διάσημος Αιγύπτιος blogger  Mahmoud @Sandmonkey
► 16:03: "Υπάρχει σχέδιο "φίμωσης" των ξένων δημοσιογράφων στο Κάιρο" λέει αμερικανός αξιωματούχος με μήνυμά του στο Twitter
► 16:00: Ο Αϊμάν Νουρ, φυσιογνωμία της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.
► 15:40: Η μετάβαση της εξουσίας στην Αίγυπτο πρέπει να αρχίσει τώρα, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και εξέφρασε ανησυχία για την αυξανόμενη βία στη χώρα.
► 15:40: Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως η Βρετανία άρχισε να επαναπατρίζει το "μη απαραίτητο" προσωπικό από την πρεσβεία της στο Κάιρο, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών που βρίσκονται διαπιστευμένοι εκεί.
► 15:20: Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου δίνει συνέντευξη τύπου αυτήν την ώρα. Ο Αχμέντ Σαφίκ εξέφρασε τη λύπη του για τις βιαιοπραγίες οπαδών του Μουμπάρακ και δήλωσε ότι έχει διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες διαδηλωτών
► 15:10: Αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ ...οπαδών του Μουμπάρακ λόγω διαφωνίας για την πληρωμή τους, στο Σουέζ
► 14:53: Τρεις δημοσιογράφοι της κρατικής πολωνικής τηλεόρασης (TVP) συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Κάιρο, σύμφωνα με τον Πιοτρ Κρίζιακ, υπεύθυνο της TVP.

ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: