Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

13 νεκροί και 1.200 τραυματίες ο νέος απολογισμός της διήμερης σύρραξης αντικαθεστωτικών και πραιτωριανών του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.Δολοφονήθηκε ξένος πολίτης στην πλατεία Ταχρίρ.ENET.GR


                                                                             Photograph: Goran Tomasevic/Reuters

ENET.GR

Το enet.gr παρακολουθεί και καταγράφει για 10η ημέρα τα γεγονότα στην Αίγυπτο όπως αυτά εξελίσσονται ώρα με την ώρα.


Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται
► 18:55: Αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν: "Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις" υπόσχεται τώρα ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Μιλάει για ευρείας κλίμακας αλλαγές. "Εκλογές τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Ακόμα και όλο το Σύνταγμα μπορεί να αναθεωρηθεί μετά τις εκλογές. Οσοι προκάλεσαν αυτή την κρίση θα πρέπει να λογοδοτήσουν".
► 18:38: Ένας ξένος ξυλοκοπήθηκε σήμερα μέχρι θανάτου στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καΐρου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας και μέλη σωστικών συνεργείων. Η εθνικότητα και το όνομα του θύματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.
► 18:32: Αφέθηκε ελεύθερος ο Αιγύπτιος blogger  Mahmoud @Sandmonkey
► 18:21: Περίπου 200 Παλαιστίνιοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Γάζα για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Αίγυπτο, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις 31 Ιανουαρίου οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, είχαν διαλύσει μία προηγούμενη συγκέντρωση, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους συμμετέχοντες.
► 18:11: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο επίσημος, μέχρι τώρα απολογισμός είναι 13 νεκροί και 1.200 τραυματίες

► 18:08: Μεγάλη συγκέντρωση αυτή την ώρα στην Αλεξάνδρεια
► 18:00: Ο νέος αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν αναμένεται να κάνει μια "σημαντική δήλωση εντός ολίγου", μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.
► 17:50: H Διάσκεψη των Επισκόπων της Βόρειας Αφρικής (Cerna) σε ανακοίνωση της που εκδόθηκε μετά την ετήσια συνεδρίασή της, η οποία έληξε χθες Τετάρτη το βράδυ στο Αλγέρι, αναφέρει ότι τα γεγονότα "που συγκλονίζουν τώρα την Τυνησία και την Αίγυπτο" είναι "μια διεκδίκηση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας". 
► 17:48: H ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Τρινιδάδ Χιμένεθ, ζήτησε σήμερα από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να προκηρύξει "αμέσως" εκλογές και να απευθύνει "έκκληση για να σταματήσει η βία".
► 17:45: H Ρωσία κάλεσε σήμερα όλα τα μέρη στο αιγυπτιακό αδιέξοδο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να χαρακτηρίζει την τρέχουσα κατάσταση "εξαιρετικά ανησυχητική".
Η Ρωσία καλεί όλες τις πλευρές "να επιλύσουν την κρίση σε ένα διπλωματικό πλαίσιο με πολιτισμένα μέσα και χωρίς τη χρήση βίας", τόνισε σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Έ όχι και ....Εμφύλια η σύγκρουση ρε σύντροφοι...!!!! Αυτό το αναμασάνε τα καθεστωτικά ΜΜΕ....το κάνουμε και εμείς ;;; ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ την ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ στην ΑΙΓΥΠΤΟ ;;; Ασφαλίτες, παρακρατικοί και όργανα του υπόκοσμου του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ σε ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ απέναντι στο ΛΑΟ της ΑΙΓΥΠΤΟΥ....Αυτή είναι η αλήθεια και ο ΤΙΤΛΟΣ.

Red Star είπε...

Ευχαριστούμε για την επισήμανση.Κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον σύντροφο Matrix,ο τίτλος άλλαξε.Είναι σαφέστατο τι συμβαίνει στην Αίγυπτο και ήταν άτυχος ο τίτλος του συντρόφου για εμφύλια σύρραξη,στην συγκεκριμένη ανάρτηση.