Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα δικάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων ο πρώην γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 Σήμερα δικάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων ο πρώην γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Συγκεκριμένα, το 2005 ξεκινάνε στην πόλη των Ιωαννίνων διαδηλώσεις-κινητοποιήσεις πολιτών που διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου «ΞΕΝΙΑ» και εναντιώνονται στην παραχώρησή του σε ιδιώτη μεγαλοεπιχειρηματία (κίνηση που υπερασπιζόταν και στήριζε και η τότε δημοτική αρχή).

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, ο Αντρέας Καμπέρης υποδεικνύει διαδηλωτές στην τοπική ασφάλεια, οι οποίοι συλλαμβάνονται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έτσι ξεκινάει ένας κύκλος βίαιων επιθέσεων με θύματα μέλη της επιτροπής των πολιτών (μεταξύ τους ανένταχτοι αγωνιστές αλλά και οργανωμένα μέλη πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς) τις οποίες ακολούθησαν μία σειρά από δίκες.
Στις 31/3/2008 ,και ενώ είναι ορισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης των επιθέσεων, κυκλοφορεί αφίσα που καλεί τους πολίτες στα δικαστήρια σε παράσταση αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα τις κρατικής καταστολής.
Την παραμονή της δίκης, η οικογένεια Καμπέρη επιτίθεται και σε άλλο αγωνιστή με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του, γεγονός που αποσιωπήθηκε από την τοπική αστυνομία.
Μετά την τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε κάλεσμα απ’ όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς και άλλων πολιτικών χώρων, και κυκλοφόρησε αφίσα (προς ενημέρωση των πολιτών για την εγκληματική δράση των μηχανισμών καταστολής) , η οποία έφερε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου επιχειρηματία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός και μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, στοχοποιήθηκε και η οργάνωση της Νεολαίας Συνασπισμού -με την αιτιολογία ότι συνυπέγραφε τη συγκεκριμένη αφίσα- και κατατέθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, στον τότε γραμματέα της, Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς και σε ένα ακόμα μέλος του κινήματος, η οποία εκδικάζεται στις 3/2/2011.
Απαιτούμε  την άμεση  αρση των κατηγοριών και την αθώωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Η ποινικοποίηση των αγώνων δε μας σταματά, όσοι την επιχειρούν θα λάβουν μια ισχυρή αγωνιστική απάντηση για ακόμα μια φορά.
Το γραφείο τύπου της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
1/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: