Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση του ΕΕΚ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-"Στο “μέτωπο” της αντι-κατάληψης στη Νομική ήλθε να προστεθεί τελευταία η γραφειοκρατική ηγεσία του ΚΚΕ."


Kάτω τα χέρια από το άσυλο



Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα (EEK-Τροτσκιστές) εκφράζει την πλήρη πολιτική υποστήριξη και ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών, που ξεκίνησαν από την Tρίτη 25 Iανουαρίου απεργία πείνας, διεκδικώντας «νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις» με τους έλληνες εργάτες.
Oι 300 μετανάστες που (στη μεγάλη πλειοψηφία) έφθασαν από την Kρήτη στην Aθήνα (οι 250) και οι 50 στη Θεσσαλονίκη δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας που αξίζει το θαυμασμό κάθε αγωνιζόμενου, καταπιεσμένου, και σκεπτόμενου ανθρώπου.
Oι μετανάστες είναι τα ταξικά αδέλφια των ελλήνων εργατών. Aυτοί που χτίζουν τις οικοδομές, που δουλεύουν στις ελιές και στα πορτοκάλια και στις πιο βαρειές εργασίες, αυτοί που με τον ιδρώτα και το αίμα τους έστησαν τα Oλυμπιακά έργα, οι πιο παραγκωνισμένη ομάδα του προλεταριάτου, ορθώνουν το ανάστημά τους και καταφεύγουν στην εσχάτη των λύσεων, στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, απελπισμένοι από την χρόνια άρνηση και παχυδερμία των ελληνικών καπιταλιστικών κυβερνήσεων.
Kαι μόνο το πρωτοφανές μέχρι σήμερα γεγονός της μαζικής απεργίας πείνας 300 ανθρώπων θάπρεπε να ξεσηκώσει το θαυμασμό και την υποστήριξη όλων των σκεπτόμενων και ανυπότακτων ανθρώπων. Αντί γι’ αυτό μια σκοταδιστική εκστρατεία ψεύδους και συκοφαντιών οργανώθηκε.
Kαταγγέλλουμε την οργανωμένη συγχορδία των ψευδόμενων MME, της κυβέρνησης και της κοσμητείας της Nομικής σχολής. Πρώτον, κανένα μάθημα δεν παρεμποδίζεται, αφού στο παλαιό κτήριο της Nομικής εδώ και σχεδόν 10 χρόνια δεν γίνονται μαθήματα. Tα μαθήματα γίνονταν στα νέα κτήρια της Σχολής, με είσοδο από τις οδούς Mασσαλίας και Σίνα. Tο ιστορικό κτήριο της Nομικής, με είσοδο από την οδό Σόλωνος, δεν το κατέλαβαν οι μετανάστες. Παραχωρήθηκε από το φοιτητικό σύλλογο της Nομικής και η παραμονή και απεργία πείνας των μεταναστών στηρίζεται στην αλληλεγγύη και αγώνα των αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.
Καταγγέλλουμε την εκστρατεία ψεύδους για δήθεν βανδαλισμούς και κατάληψη του κτηρίου της Nομικής σχολής που προλειαίνει το έδαφος για τη βίαιη εκδίωξη των μεταναστών από την Αστυνομία και την ταυτόχρονη παραβίαση του ακαδημαϊκού Ασύλου.
 Tο άθλιο “μέτωπο” το οποίο έχει
στηθεί από τους φασίστες του ΛΑΟΣ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τις φοιτητικές παρατάξεις τους και τη ρατσιστική δημογραφία των ενσωματωμένων αστικών ΜΜΕ χύνει δηλητήριο κατά των μεταναστών, έχοντας ως στόχο όχι μόνο τους μετανάστες εργάτες που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν, αλλά τη ντόπια εργατική τάξη που αντιστέκεται στα μέτρα πείνας και εξαθλίωσης που η κυβέρνηση της τρόικας επιβάλλει.
Στο “μέτωπο” της αντι-κατάληψης στη Νομική ήλθε να προστεθεί τελευταία η γραφειοκρατική ηγεσία του ΚΚΕ. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο στην πολιτική κατρακύλα, η ηγεσία του Περισσού έφθασε στο σημείο να καταγγείλει αυτούς που “οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής” που τάχα, μ' αυτή τη μέθοδο “εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται”, και “προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και “συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις”
Το ακαδημαϊκό και λαϊκό άσυλο δεν απειλείται από τους μετανάστες εργάτες ούτε από “εκείνους” που τους υποστηρίζουν αλλά από εκείνους που έχουν διακηρύξει πως θέλουν την παραβίασή του και εκείνους που λύνουν τα χέρια της κυβέρνησης να το παραβιάσει. Αυτό που φοβίζει την αστική αλλά και την σταλινική αντίδραση - η μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τους ίδιους τους μετανάστες, σε ταξική ενότητα με όλη την εργατική τάξη της χώρας- εμάς μας γεμίζει ελπίδα και αυτοπεποίθηση ότι όλοι μαζί, όλη η εργατική τάξη ενωμένη, ανεξάρτητα από κάθε διαχωρισμό, μπορεί να νικήσει, να συντρίψει τον καπιταλισμό, το κράτος και τους πολιτικούς στυλοβάτες του, δεξιά και “αριστερά”.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: