Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ : Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Χαιρετίζουμε τις σημερινές μεγαλειώδεις πορείες στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η μαζική παρουσία μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, έδειξε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την καταπίεση και την εκμετάλλευση που υφίσταται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ, μέσα από τα μέτρα του Μνημονίου. 
Η κυβέρνηση και το κράτος, από τη δική τους πλευρά, αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της καταστολής και της βίας. Από χθές, επιχειρήθηκε η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, με την προσπάθεια αποκλεισμού δρόμων του κέντρου της Αθήνας.  
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, και την εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, η αστυνομία επιτέθηκε κυριολεκτικά, στο μπλοκ των Συλλόγων της Φιλοσοφικής και της Νομικής Αθήνας, όπου τραυματίστηκαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες με  πολλές αναίτιες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ. Επιπλέον, οι δυνάμεις καταστολής συνέχισαν τις επιθέσεις τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας, με κορύφωση την επίθεση στο μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με τον πιο χυδαίο, αναίτιο και αυταρχικό τρόπο. 
Το ΠΑΣΟΚ, περίπου ένα χρόνο μετά την εκλογή του και δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνεχίζει και εντείνει τη λογική των «πραιτόρων» και τη στρατηγικής της έντασης, δείχνοντας έτσι ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.
Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στους αγώνες του αμέσως επόμενου διαστήματος, με σταθμό την πανεργατική απεργία της 15ης του Δεκέμβρη, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: