Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΝΤΟΥ: Κλείνουν το «Στέκι» 60 παιδιών με αναπηρία

Την ημέρα ακριβώς για τα άτομα με αναπηρία, η ελληνική πολιτεία έκανε το καλύτερο «δώρο» στις οικογένειες 60 παιδιών με ειδικές ανάγκες. Εβαλε λουκέτο στο «Στέκι» τους στον Τύρναβο Λάρισας, με την απόφαση της αρμόδιας επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνει τα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος!


Το «Στέκι» λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και στηρίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου. Και να 'ταν μόνο αυτό; Το συγκεκριμένο «Στέκι», το οποίο φιλοξενεί παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, διακρίθηκε παγκοσμίως ως θεσμός προς μίμηση, με τον υπεύθυνό του να βραβεύεται από την υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου! Το «Στέκι», όπως είναι γνωστό στην περιοχή, λειτουργεί με την ευθύνη του δήμου, ο οποίος καλύπτει μέρος των εξόδων του, ακόμη και με συνδρομές των ίδιων των δημοτικών συμβούλων.
Στο πλαίσιο, όμως, των περικοπών κοινωνικών παροχών, η αρμόδια επίτροπος που ελέγχει τα οικονομικά του Δήμου Τυρνάβου δεν ενέκρινε τις δαπάνες λειτουργίας του φορέα, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι οι συντελεστές - παιδαγωγοί του προγράμματος, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν οι δήμοι να λειτουργούν τέτοιες δομές για τις οποίες είναι αρμόδιο το υπουργείο Παιδείας.
Διάκριση!
Το υπουργείο δηλαδή το οποίο παρέδωσε την υψηλή -και μοναδική για τη χώρα μας- διάκριση, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα βραβεύτηκε στο Λονδίνο σαν μία από τις 44 καλύτερες εκπαιδευτικές δράσεις στον κόσμο.
Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του προγράμματος Δημ. Χουλιαρός σε εκδήλωση του υπ. Παιδείας με θέμα «Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση». Την Παγκόσμια Ημέρα, λοιπόν, των ατόμων με αναπηρία ανακοινώθηκε η μη έγκριση του εντάλματος πληρωμής των εργαζομένων, άρα η παύση λειτουργίας του τμήματος...  

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: