Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ανθή Τατσιούλη: Εκπαιδευτικός - καλλιτέχνης, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία


«Με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δίνουμε μια ελπίδα, να ανοίξει ο δρόμος στην ανάπτυξη που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια.
Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί τη δύναμή του και το δίκιο του. Να μην συμβιβάζεται με αυτά που μας παρέχουν οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας. Σαν εκπαιδευτικός και μητέρα, πιστεύω ότι με την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός μας και όχι οι επιχειρήσεις και τα κέρδη τους, ώστε το δικαίωμα στη μόρφωση να έχει ο καθένας και όχι οι λίγοι.
Εμείς τα παιδιά των πολιτικών προσφύγων που γνωρίσαμε τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού απολαύσαμε το δικαίωμα στην πραγματική δωρεάν παιδεία, όπου η μουσική, το θέατρο, ο χορός, ο αθλητισμός διδάσκονταν ακόμη από τον παιδικό σταθμό. Γνωρίζουμε λοιπόν πως δεν είναι ουτοπία, ήταν πραγματικότητα και τη ζήσαμε. Και φυσικά γνωρίζουμε πως δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές στο λεγόμενο νέο σχολείο, συνολικότερα οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και στον πολιτισμό (Ωδεία, Θέατρα, Κινηματογράφος κ.λπ.) και στην υγεία.

Εμάς τους κομμουνιστές δεν μας ξαφνιάζουν όλα αυτά γιατί ξέραμε ότι προετοιμάζονταν εδώ και χρόνια και είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Γι' αυτό στηρίζοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" όχι μόνο θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα διαμορφώσουμε τους όρους για την ανατροπή της».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: