Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΑ - Προς απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων


 Η σημαία της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας

Ξεκίνησε στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας η συζήτηση του νομοσχεδίου με βάση το οποίο μπορεί να απαγορευτεί στη χώρα η χρησιμοποίηση των «μπολσεβίκικων και σοβιετικών συμβόλων». Το ειρωνικό είναι πως η απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται στη λεγόμενη «Χάρτα της Ελευθερίας» (!), στην οποία προβλέπεται ακόμη και «κάθαρση» των δημόσιων αξιωμάτων από πρώην στελέχη του ΚΚ και του σοβιετικού κράτους.
Ο εισηγητής, Γιόργκι Τορτλάτζε, αναφέροντας το παράδειγμα της Πολωνίας και της Λιθουανίας, σημείωσε στην ομιλία του, πως «σε όλες πλέον τις πολιτισμένες χώρες απαγορεύεται η χρήση των σοβιετικών και φασιστικών συμβόλων, γι' αυτό κι η Γεωργία δε θα πρέπει να μείνει πίσω από τις πολιτισμένες χώρες».

Για να μη ξεχνιόμαστε, η περίεργη αυτή αντίληψη περί ... «πολιτισμού» κυριαρχεί στο Κοινοβούλιο της χώρας η κυβέρνηση της οποίας ανατίναξε (!) πέρσι το κεντρικό αντιφασιστικό μνημείο, φέτος ξήλωσε το τελευταίο μνημείο του Ι. Στάλιν στη γενέτειρά του Πότι, κι άνοιξε «μουσείο» για τη δήθεν σοβιετική ... «κατοχή»! Η νέα επιδίωξη για την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων αποτελεί έναν ακόμη «κρίκο» στην ιδεολογικό-πολιτική «αλυσίδα» του αντικομμουνισμού, με τον οποίο η κυβέρνηση Σαακασβίλι επιδιώκει να δέσει το λαό της Γεωργίας.
Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: