Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ψήφος πολιτική, ψήφος ευθύνης

Περιοδεία του Θ. Παφίλη και του Χρ. Κατσιώτη στον ΟΑΕΔ
«Ερχεται και νέα θύελλα, έρχονται και νέα μέτρα, ακόμα σκληρότερα. Και ο "Καλλικράτης" είναι το όχημα για να εφαρμοστεί μέσα από την περιφέρεια αυτή η πολιτική. Γι' αυτό οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Το δίλημμα που μπαίνει είναι ξεκάθαρο: Θα αποδεχτούμε την ιστορική αυτή οπισθοδρόμηση στη ζωή του λαού μας; Θα δεχτούμε να δουλεύουμε και να ζούμε χειρότερα από τους πατεράδες μας και τα παιδιά μας χειρότερα από εμάς; `Η θα σηκώσουμε κεφάλι;»
Με αυτά τα λόγια, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνθηκε στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Αλιμο. Μαζί του στην περιοδεία ήταν και οΧρήστος Κατσώτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Νότιου Τομέα.

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν, τα μέτρα που σχεδιάζονται δεν παίρνονται για την κρίση, ούτε πολύ περισσότερο για την έξοδο απ' αυτήν, συνέχισε ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Δεν είναι προσωρινά, αλλά μόνιμα. Αλλωστε, ανάλογα μέτρα προωθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε όλες τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο. Είναι προαποφασισμένα από την εποχή του Μάαστριχτ.
Φέρνουν το παλιό για νέο
Ισχυρίζονται ότι δανείστηκαν για να δώσουν συντάξεις και μισθούς. Ομως έκοψαν και τους μισθούς και τις συντάξεις. Τα 110 δισ. ευρώ πήγαν απευθείας στους δανειστές, Ελληνες και ξένους. Γιατί, άραγε, χρωστάμε; Μήπως τα 300 δισ. του χρέους πήγαν στους μισθούς σας, στην Παιδεία, στην Υγεία; Οχι, πήγαν στα μονοπώλια, χρηματοδότησαν έργα, τα οποία έβαλε στο χέρι το κεφάλαιο, όπως οι οδικοί άξονες, για τους οποίους οι εργαζόμενοι πάλι πληρώνουν στους ιδιώτες. Θυμηθείτε την Ολυμπιάδα, τι συνέβη. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ίδιο έργο. Δείτε το Ελληνικό, τα λιμάνια, την «πράσινη ανάπτυξη», το σιδηρόδρομο. Ξαναζούμε το ίδιο έργο, το παλιό. Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται, επειδή δεν έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, αλλά το κέρδος, θα μας οδηγήσει και πάλι σε «ανάπτυξη» πάλι για τους λίγους, αλλά με ακριβότερο το ρεύμα της ΔΕΗ, με ακριβότερα τα τιμολόγια τα εισιτήρια του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ, σε νοσοκομεία με ιδιώτες χωρίς δημόσια υγεία, σε σχολεία επί πληρωμή και χωρίς μόρφωση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και τους γονείς χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, δίχως μεροκάματο.
Γι' αυτό, το δίλημμα ή θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι ή τα μονοπώλια πρέπει να απαντηθεί απ' όλους μας. Μπορεί να μη συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα. Ο καθένας μας έχει ευθύνη. Σκεφθείτε την επόμενη μέρα. Με το χέρι στην καρδιά και με όλη την πείρα των τελευταίων χρόνων, ελάτε μαζί μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Να σταθούμε δίπλα στους ανέργους
Να παλέψουν και αυτοί για τη στήριξη των ανέργων κάλεσε τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ οΧρήστος Κατσώτης. Οι εξελίξεις στον ΟΑΕΔ - σημείωσε - συνδέονται άμεσα με τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», υπηρετούν την επιδίωξη να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη, να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ηδη, αποφασίστηκε να δοθεί προς τους μεγαλοεργοδότες ακόμα 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τους επόμενους μήνες, ενώ το επίδομα ανεργίας μένει στα 454 ευρώ. Οσο υπηρετούνται οι επιχειρήσεις, τόσο θα αδυνατίζει και ο ρόλος του ΟΑΕΔ και οι άνεργοι θα μένουν χωρίς προστασία. Γι' αυτό, στις 7 Νοέμβρη κάθε εργαζόμενος οφείλει να πάρει θέση. Να κάνει το βήμα. Να συμπαραταχτεί με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: