Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ; -Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννας Ιωαννίδου

Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννας Ιωαννίδου με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή, ότι "πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει σε εποχές κρίσης", απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και αναφερόμενος στο γεγονός ότι κοστίζει η δωρεάν περίθαλψη των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, χωρίς άδεια παραμονής
"Ακόμη μια φορά η ατζέντα Καρατζαφέρη επιβάλλεται στην κυβερνητική πολιτική. Παρά τα σκάνδαλα με τις υπερτιμήσεις στις προμήθειες των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος προσβάλλει την ανθρωπιά μας και καταργεί κάθε έννοια του κράτους Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όταν δηλώνει ότι μας κοστίζει ακριβά η περίθαλψη των λεγόμενων "παράνομων" μεταναστών.

Τη στιγμή που η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στην αποδοχή αιτήσεων ασύλου των πολιτικών προσφύγων, ενώ οι οικονομικοί μετανάστες παραμένουν όμηροι της ελληνικής γραφειοκρατίας, είναι επιεικώς απαράδεκτη η απόπειρα ενοχοποίησης για τα δημοσιονομικά προβλήματα στα νοσοκομεία, ανθρώπων που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.
Για την "μαύρη τρύπα'' στην υγεία δεν ευθύνονται οι ασθενείς, αλλά η κακή διαχείριση και η διαφθορά στον τομέα της Υγείας. Είναι φθηνός λαϊκισμός να προβάλλουμε τη δαπάνη για την περίθαλψη των μεταναστών ως περιττά έξοδα. Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται τόσο, ας φροντίσει τις συνθήκες ζωής τους και την πρόσβασή τους σε προληπτική φροντίδα και ας ξεκινήσει να χορηγεί άσυλο σε όσους το δικαιούνται, ώστε να μπορούν να δουλεύουν νόμιμα, να ασφαλίζονται και να φορολογούνται."
Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: