Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Την «αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν


Την «αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν, αποκλείοντας παράλληλα «μελλοντικά, την οποιαδήποτε συνεργασία του Μπουένος Αϊρες με το ΔΝΤ». Ο ίδιος τόνισε ότι «ο αποκλεισμός συνεργασίας θα ισχύει εφόσον δεν μεταρρυθμίζεται το ΔΝΤ, αφού ούτε καν την οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει».

Ο αξιωματούχος επανέλαβε την πρόθεση του Μπουένος Αϊρες να αποπληρώσει το εθνικό χρέος προς τη «Λέσχη του Παρισιού» που συνδιευθύνεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και ευρωπαϊκά κράτη. Το χρέος αυτό συμποσούται στα 7,5 δισ.δολάρια. Και πάλι αποκλείστηκε, ρητά, η οποιαδήποτε μεσολάβηση του ΔΝΤ. Ο Τίμερμαν απαντούσε στην προτροπή του ΔΝΤ, «να εποπτεύει στα δημόσια οικονομικά του Μπουένος Αϊρες, ανά πενταετία», την ώρα που η Αργεντινή είναι η μοναδική χώρα του G20, που «αποκηρύσσει» το ΔΝΤ γενικώς και εν πάσει περιπτώσει το θεωρεί υπεύθυνο για την κοινωνική αναταραχή της διετίας 2001,2002.
Ας σημειωθεί πάντως ότι η «Λέσχη του Παρισιού» αρνείται να έρθει σε συμφωνία με το Μπουένος Αϊρες, «εάν αυτή δεν εποπτευτεί από το ΔΝΤ». Στον αργεντίνικο προϋπολογισμό του 2011, όπως δημοσιοποιήθηκε ήδη, δεν υπάρχει ούτε καν μία μνεία του χρέους της χώρας προς τη «Λέσχη του Παρισιού».

ΠΗΓΗ :WWW.AGELIOFOROS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: