Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΛΑΜ


Τα φασιστικά τους ιδεολογήματα δεν έχουν καμίαν θέση και κανένα μέλλον στον τόπο μας

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τη διοργάνωση της εκδήλωσης που προγραμματίζει η εθνικιστική, ναζιστική, ακροδεξιά οργάνωση ΕΛΑΜ για να «καταδικάσει» τις δήθεν «απαράδεκτες και ανθελληνικές δηλώσεις του Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας». 

Ας μην καμώνεται το ΕΛΑΜ ότι παλεύει τάχα για το καλό της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Ο λαός μας έχει μνήμη, έχει και συνείδηση. Αναγνωρίζει ότι το ΕΛΑΜ δεν έχει να «προσφέρει» τίποτα παραπάνω απ΄ ότι κληροδότησαν στην τόπο μας οι ομοϊδεάτες του. Το 1974, ο ιμπεριαλισμός βρήκε στους πολιτικούς προγόνους του ΕΛΑΜ τον χρήσιμο και πολύτιμο σύμμαχο για να αλώσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι εχθροί της Κύπρου αναγνώρισαν ότι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός που «ενέπνεαν» τους δήθεν «εθνοσωτήρες» της γριβικής ΕΟΚΑ Β, θα τους άνοιγαν την πόρτα για να επιβάλουν τα διχοτομικά τους σχέδια στην πατρίδα μας. Εμφανίζονται ξανά σήμερα στο προσκήνιο, μέσα από οργανώσεις που φιλοδοξούν να γίνουν τα «πολιτικά παιδιά» τους, όπως είναι το ΕΛΑΜ. 

Γελιούνται αν νομίζουν ότι θα επιτύχουν να δηλητηριάσουν ξανά το λαό μας. Ο Κυπριακός λαός έχει βιώσει τα αποτελέσματα της δράσης ακροδεξιών, φασιστικών στοιχείων το 1974 και τους κατέταξε στο ανάθεμα της Ιστορίας. Εκεί πρέπει να παραμείνουν, αφού στόχος τους δεν είναι τίποτα άλλο από το να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, με κηρύγματα μίσους και φανατισμού. Τα κηρύγματα μίσους, μισαλλοδοξίας, ενωσιολογίας και αντιομοσπονδιακής υστερίας, η πατριδοκαπηλία, ο αντικομουνισμός, ο ρατσισμός και ο ολοκληρωτισμός, συνθέτουν το αμαρτωλό τους παρελθόν. Εμείς τους καλούμε να κατανοήσουν ότι τα φασιστικά τους ιδεολογήματα δεν έχουν καμίαν θέση και κανένα μέλλον στον τόπο μας. 

Η ΕΔΟΝ μαζί με ολόκληρο το Λαϊκό Κίνημα ήταν είναι και θα παραμείνουν ανειρήνευτοι πολέμιοι τέτοιων καταστάσεων, που θα μας βρίσκουν παντού και πάντοτε απέναντι τους. Η οργανωμένη παρουσία νεοναζιστικών ακροδεξιών ομάδων και στις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος, όπως το ΕΛΑΜ, η Χρυσή Αυγή και ο Σύνδεσμος ΤΜΤ, πρέπει να ανησυχούν τον κάθε κύπριο πατριώτη, τον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Κάθε ανοχή αυτής της αναβίωσης είναι απαράδεκτη και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Τα πλοκάμια τέτοιων καταστάσεων πρέπει να κοπούν πριν δυναμώσουν και πριν αρχίσουν ξανά να στραγγαλίζουν αυτό τον τόπο. 

Καμώνονται τους πατριώτες, βρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να μιλούν για «προδοσίες» την ώρα που εξυμνούν τους πρωτεργάτες της μεγαλύτερης προδοσίας που γνώρισε ο τόπος μας. Ας μην κοιτάζουν προς το Προεδρικό για να εντοπίσουν δήθεν «προδοσίες». Ας κοιταχτούν καλά ανάμεσα τους, ας ξανακοιτάξουν στα σύμβολα τους, στις φανέλες τους, τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο και κυρίως στα μυαλά τους. Όσο κι αν προσπαθούν δεν θα τα καταφέρουν να αμαυρώσουν την εικόνα του Προέδρου Χριστόφια στα μάτια του λαού μας. Ο Κυπριακός λαός εξέλεξε το Δημήτρη Χριστόφια Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εργαστεί για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού. 
Η ΕΔΟΝ μαζί με το Λαϊκό Κίνημα και ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, συνεχίζουμε τον αντικατοχικό μας αγώνα για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας μέσα από μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση της πολιτικής ισότητας όπως καταγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. 

Καλούμε την κυπριακή νεολαία, Ε/κ, Τ/κ, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους νέους και νέες να καταδικάσουν και να απομονώσουν για ακόμα μια φορά τέτοιες ακροδεξιές και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Κεντρικό Συμβούλιο ΕΔΟΝ
08/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: