Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΕΙΡΟΣ -Ψήφος ριζοσπαστική και ανυπότακτη-Συνέντευξη Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ευρύ κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς την εργατική τάξη να δυναμώσει η χειραφέτηση από την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική

 Κώστας Κωτσαντής, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου 

«'Η με την πλουτοκρατία ή με το λαό. Ετσι πρέπει να κριθεί η κάθε πολιτική δύναμη, ο κάθε συνδυασμός, ο κάθε υποψήφιος που συμμετέχει στην εκλογική μάχη. Ο εργάτης και ο εργοδότης δεν ψηφίζουν τον ίδιο συνδυασμό».
Αυτό τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Γιάννενα ο Κώστας Κωτσαντής, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Πέτρος Γιωτόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Ανάφεραν συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και στο νομό Ιωαννίνων, όπως η αύξηση της ανεργίας στο 26%, η μείωση κατά 27% της έκδοσης οικοδομικών αδειών, το κλείσιμο επιχειρήσεων όπως η ΣΒΕΚΗ, ΘΕΟΜΥΛ, η απλήρωτη εργασία στο Δήμο Ιωαννιτών και σε άλλους δήμους, στα Νοσοκομεία, στον ΚΑΡΙΠΙΔΗ, στον ΑΚΜΩΝΑ, στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ κ.ά. που δημιουργούν ένα ζοφερό περιβάλλον για την εργατική οικογένεια.
Το γεγονός πως σε όλο και περισσότερους εργασιακούς χώρους εντείνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκράτηση των εργαζομένων, η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους όπως στις επιχειρήσεις ΒΙΚΟΣ, στα JUMBO, στα σούπερ-μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ. Εργολάβοι στην καθαριότητα, στον κατασκευαστικό κλάδο όπως στα ΙΚΕΑ, εργολάβοι μεταναστών στη συνεταιριστική επιχείρηση «ΠΙΝΔΟΣ» παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση, τρομοκρατούν και καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς.
«Το χρέος απέναντι στην τάξη μας, επισήμανε ο Πέτρος Γιωτόπουλος προς τους εργαζόμενους, είναι να μη συναινέσουμε με την ψήφο μας στο να επιβληθούν και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ο λαός έχει υποχρέωση να καταλογίσει μεγάλες ευθύνες στα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά και εργοδοτικά συνδικαλιστικά στελέχη που ενώ φραστικά διαμαρτυρόντουσαν για τα αντιλαϊκά μέτρα και το μνημόνιο σήμερα κοσμούν τα ψηφοδέλτια αυτών που είναι ταγμένοι να υλοποιήσουν την αντεργατική πολιτική».
Ο καταλογισμός των ευθυνών, υπογραμμίστηκε, πρέπει να συνδυαστεί με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με την αλλαγή του συσχετισμού για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης που θα δώσει ριζικές λύσεις προς όφελος του λαού. Μιας ανάπτυξης που η εξουσία θα είναι στα χέρια του λαού και τα μέσα παραγωγής δική του περιουσία.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: