Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Δελτίου Τύπου- Συνέλευση της περιφερειακής Παράταξης "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε"

Σε κλίμα ιδιαίτερα ενωτικό και με μεγάλη συμμετοχή έγινε η πρώτη ολομέλεια της Περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη. Στη συνέλευση συμμετείχαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοδωρόπουλος Γιώργος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Γεωργιάδης Κώστας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Κολίνα Καλλιόπη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και μέλη  των αυτοδιοικητικών κινήσεων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκρίθηκε η γραμματεία της παράταξης, συγκροτήθηκε το συντονιστικό της και συστάθηκαν οι επιτροπές προγράμματος, επικοινωνίας και δραστηριοτήτων. Επιπλέον έγινε συζήτηση για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου, τους στόχους και τους βασικούς άξονες της κοινωνικής απεύθυνσης του προεκλογικού αγώνα.  Όλα τα μέλη της παράταξης τόνισαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκλογών αυτών που διεξάγονται υπό συνθήκες κρίσης, Μνημονίου και ΔΝΤ, τη συρρίκνωση της έννοιας της αυτοδιοίκησης από τον Καλλικράτη και συζήτησαν για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των υπόλοιπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αναφορές στην ανεργία, την επισφάλεια στην εργασία, την οικολογική καταστροφή σε συνδυασμό με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ερήμωση της αγροτικής υπαίθρου και τη συρρίκνωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σκιαγράφησαν την εικόνα που επικρατεί σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία του Φρέντυ Μάδη αλβανού μετανάστη που ζει στην Ημαθία ο οποίος επεσήμανε τις άθλιες συνθήκες εργασίας και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των μεταναστών το οποίο με την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου θα γίνει ο κανόνας των συνθηκών ζωής για όλα τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.
Ο Τάσος Κουράκης αλλά και όλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία αναφέρθηκαν στις μάχες που έχει δώσει ο χώρος αυτός (αξιοποίηση στρατοπέδων, επαναφορά των Μύλων Αλλατίνη στους κατοίκους, αποτροπή της αύξησης των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και της κατάργησης των νυχτερινών λεωφορείων, προστασία του δασικού πλούτου κ.α.) και τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχει η εκλογική αυτή μάχη για την απόρριψη των Μνημονιακών μέτρων και την ενδυνάμωση των συλλογικών αντιστάσεων. Τέλος μέσα από συλλογικές και συντροφικές διαδικασίες όλοι οι παραβρισκόμενοι και με σύνθημά τους το «Μπορούμε να τους σταματήσουμε»  ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας και την μεγαλύτερη συσπείρωση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και όλων των πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στο Μνημόνιο και στο μέλλον που επιφυλάσσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: