Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας αποτελεί χυδαία πράξη -Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για τις χυδαιότητες των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας στον χθεσινό αγώνα.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα γεγονότα που σημάδεψαν το χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας. Θεωρούμε ότι η όξυνση του κλίματος και ο φανατισμός με την αφορμή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν εξυπηρετούν το καλό της κοινωνίας και του λαού μας, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό.

Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας αποτελεί χυδαία πράξη την οποία η ΕΔΟΝ καταδίκασε πολλές φορές στο παρελθόν. Αποτελεί θετικό γεγονός ότι οι οπαδοί της Ομόνοιας καταδικάζουν το γεγονός και απομονώνουν αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. Επίσης θετική υπήρξε και η επίσημη αντίδραση του Δ.Σ. του σωματείου. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί τουλάχιστο αντίστοιχα χυδαία πράξη η εκφώνηση συνθημάτων από το σύνολο της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ προσβλητικών προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το «Χριστόφια-προδότη-καταδότη» που ακούστηκε από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ αποτελεί αίσχος. Με λύπη σημειώνουμε ότι κανένας από το επίσημο ΑΠΟΕΛ δεν βρήκε τη δύναμη να καταδικάσει αυτό το γεγονός, όπως και ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν μόνο την απαράδεκτη πράξη ενός ή δύο οπαδών της Ομόνοιας και έκλεισαν τα αυτιά και τα μάτια σε αυτή την άνευ προηγουμένου προσβλητική πράξη προς το θεσμό του Προέδρου αυτού του κράτους.

Η επιλεκτική προβολή και καταδίκη το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργεί ακόμη περισσότερο φανατισμό. Από την άλλη, η λογική που επικαλείται το κάψιμο της ελληνικής σημαίας για να δικαιολογήσει τα απαράδεκτα συνθήματα που ακούστηκαν από σχεδόν ολόκληρη την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η εξίσωση μιας απαράδεκτης και καταδικαστέας πράξης μεμονωμένων ατόμων με την απαράδεκτη και καταδικαστέα πράξη του μισού γηπέδου στο χθεσινό αγώνα θυμίζει αρρωστημένες προσεγγίσεις του παρελθόντος.

Ως Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους υγιείς φιλάθλους και ποδοσφαιρόφιλους για να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα γήπεδα όχημα φανατισμού και μισαλλοδοξίας που τον μόνο που ζημιώνει στο τέλος της μέρας είναι τον Κυπριακό λαό. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, ο Δημήτρης Χριστόφιας δίνει σκληρό αγώνα για να δικαιωθούν οι θυσίες του Κυπριακού λαού και να πετύχουμε μια δίκαιη, υπό τις περιστάσεις, λύση που να επανενώνει την πατρίδα μας. Ο ρόλος της προοδευτικής, δημοκρατικής νεολαίας είναι να αποτελέσει ασπίδα του προέδρου στην υπόσκαψη από εξωτερικό και εσωτερικό. Προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΔΟΝ αφιερώνει όλες της τις δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: