Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Θοδωρής Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Υπερκομματικοί» και «ανεξάρτητοι» που σπέρνουν αυταπάτες
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς εννοούν την ανάπτυξη τα μονοπώλια και οι υποτακτικοί τους, τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στα τοπικά όργανα, ανέφερε στην ομιλία του ο Θοδωρής Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού πρώτα έδωσε ένα ιστορικό για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που προώθησαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Η στάση τους - τόνισε - ήταν αποκαλυπτική στην πρόσφατη ημερίδα των τεσσάρων δήμων που βρίσκονται στην περιοχή. Η κοροϊδία έφτασε στα άκρα. Τόσο οι εκπρόσωποι των κομμάτων όσο και οι εκπρόσωποί τους υποψήφιοι επίσημοι ή ανεπίσημοι «υπερκομματικοί», δήθεν ανεξάρτητοι σκίζαν τα ρούχα τους μπροστά στο κοινό για το περιβάλλον, την υπεράσπιση του πάρκου, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ήταν αποφασισμένοι να τα βάλουν με τα μεγάλα συμφέροντα.
Την ίδια στιγμή δέχονται την υποστήριξη των κομμάτων, συμμετέχουν σε όργανα αυτών των κομμάτων, που όχι μόνο έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αλλά συνδέουν την ανάπτυξη με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δηλαδή τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί η προβολή απ' όλα τα αστικά ΜΜΕ, στο σημερινό δήμαρχο Ελληνικού, σε συνδυασμό με την ανοιχτή υποστήριξή του από τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτοαναγορεύεται σαν ανένταχτος κομμουνιστής και χαρακτηρίζει την παράταξή του ανεξάρτητη. Κανείς όμως δε μιλάει για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους εργάτες δήμου, που εφαρμόζει.
Οταν επίσης εμείς μιλάμε για χρηματοδότηση του Πάρκου εννοούμε αποκλειστικά από το Δημόσιο και όχι από άλλες πηγές, προγράμματα της ΕΕ, όπως εννοεί ο κ. Κορτζίδης, χωρίς να λέει όμως ότι για την υλοποίησή τους απαιτείται μια βασική προϋπόθεση: Η ανάμειξη του ιδιώτη. Επίσης, το κόμμα που στηρίζει τον κ. Κορτζίδη καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και τοπικά, χωρίς να συγκρουστείς με την εξουσία των μονοπωλίων και τους υπηρέτες τους. Μπορεί δηλαδή, να υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση σε ένα δήμο στα πλαίσια του «Καλλικράτη», αρκεί να είσαι νοικοκύρης όπως λέει.

Πηγή: www.rizospastis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: