Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Το βάρος στην Αθήνα και στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ


Άρθρο από την εφημερίδα  " Η ΕΠΟΧΗ "
Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των δήμων που η Δημοκρατική Αριστερά συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ. Σε σύνολο 101 δήμων, η Δημοκρατική Αριστερά συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σε 38, σε 24 κατέρχεται με αυτόνομο σχήμα, σε 20 σε σχήματα που στηρίζονται από τον Συνασπισμό ή και με το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, σε 15 δήμους με τους Οικολόγους Πράσινους. Το βάρος της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως επισημαίνουν κεντρικά στελέχη τους, θα δοθεί στην Αθήνα για να αλλάξει χέρια ο δήμος! Από τις επιλογές που έχει κάνει η Δημοκρατική Αριστερά δεν προκύπτει μια ενιαία λογική. Σε πολλές περιοχές τα σχήματα με τα οποία κατεβαίνει υπερασπίζονται το μνημόνιο και σε άλλα, -που δεν εμπλέκεται το ΠΑΣΟΚ-, έχουν ως προμετωπίδα την αντιμνημονιακή πολιτική.  
Στον δήμο του Πειραιά τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ  και τους Οικολόγους Πράσινους, με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Λεγάκη. Ανάλογη στάση κρατάει και σε ορισμένους δήμους της Αττικής, όπως στην Καισαριανή με τον Σπύρο Τζόκα, αλλά και στη Νέα Ιωνία με τον Ηρακλή Γκότση. Στην Πεντέλη υποστηρίζει τον Αντώνη Φειδοπιάστη, στο Περιστέρι κατεβαίνει αυτόνομα με τον Δημήτρη Κελάφα, όπως και στη Νέα Σμύρνη με τον Ανδρέα Νεφελούδη. Στου Ζωγράφου υποστηρίζει την Τίνα Καφατσάκη, στον Άγιο Δημήτριο μαζί με το ΠΑΣΟΚ την Μαρία Ανδρούτσου, στο Γαλάτσι την Ελένη Αυλωνίτου, στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα τον αντάρτη του ΠΑΣΟΚ, Λουκά Τζανή, στην Αγία Βαρβάρα, επίσης, με τον αντάρτη του ΠΑΣΟΚ και νύν δήμαρχο, Γ. Καπλάνη, στο Γέρακα -Παλλήνη αυτόνομα τον Χρ. Μπουλμπασάκο, και στο Παλαιό Φάληρο τον Γ. Βαλέτα, στην Γλυφάδα το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Λιγνού, και στην Ηλιούπολη τον Δ. Πατσιαβό.
Στα Γιάννενα στηρίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ τον Φίλιππο Φίλιο, στην Τρίπολη τον Νίκο Δελφάκη, στον Πύργο τον Μάκη Παρακευόπουλο, στο Κιλκίς τον Δημήτρη Τερζίδη στην Κοζάνη τον Λάζαρο Μαλούτα, στο Αγρίνιο τον Παύλο Μοσχολιό, στη Λαμία τον Παύλο Στασινό, στη Ρόδο τον Στάθη Κουσουρνά, στην Ζάκυνθο τον Σ. Μποζίκη μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους. Στην Πάτρα επιλέγει μαζί με τον Συνασπισμό τον Γιάννη Δημαρά - ο οποίος είχε κατέβει και στις προηγούμενες εκλογές - ενώ στην Άρτα υποστηρίζει την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στηρίζεται και από το σύνολο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην Ξάνθη με τον Δ. Αμπαμούφη. Αυτόνομα κατέρχεται στην Καρδίτσα με υποψήφιο τον Δημήτριο Αρχοντή, στον Άγιο Νικόλαο με τον Δημήτρη Κουνενάκη, ενώ στα Χανιά μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους τον Τάσο Βάμβουκα, στη Λάρισα τον Δημήτρη Καλογιάννη μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη  Δράμα τον Παναγιώτη Χατζηγεωργίου, στο Κιλκίς τον Δημήτρη Τερζίδη,στη Λαμία τον Παύλο Στασινό μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους.
Στη Θεσσαλία υποστηρίζει τον Θανάση Ζαχαρόπουλο, ενώ στην περιφέρεια Ηπείρου ενώ προτείνεται  στους Οικολόγους Πράσινους για κοινός υποψήφιος ο Γρηγόρης Ζάψας αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Υπάρχει επίσης ένα ενδεχόμενο στην Δυτική Μακεδονία να υποστηριχτεί από κοινού με το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πηγή: www.epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: