Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΛΑ.Ο.Σ. -Κόμμα - ρεζέρβα σε κάθε αντιλαϊκή συμμαχία «Μοιράζει» τη στήριξη του σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο όνομα του να θωρακιστεί η ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική

Tις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής περιμένει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, έχοντας ήδη αποδείξει ότι το κόμμα του είναι αδίστακτο στη διαμόρφωση συμμαχιών που θα θωρακίζουν την κυρίαρχη πολιτική από τη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Μοιράζοντας» τη στήριξή του στους δυο πυλώνες του δικομματισμού και την ενιαία στρατηγική τους, ο ΛΑ.Ο.Σ. προωθεί τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη στηρίξει τον υποψήφιο της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας.
Με δεδομένες ωστόσο τις προσωπικές φιλοδοξίες και την μάχη των εσωκομματικών συσχετισμών, στελέχη του ΛΑΟΣ εμφανίζονται να διαφωνούν με αποφάσεις του Γ. Καρατζαφέρη για στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων, αλλά και για το γεγονός ότι δε ζητείται καν η γνώμη τους.

Χτες, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1», ο Γ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης, ακόμα και ο ίδιος. Σχολιάζοντας τις διαφωνίες που εξέφρασαν στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για επιλογές όπως η στήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Κακλαμάνη στην Αθήνα, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι οι βουλευτές του «είναι παιδιά με κοινοβουλευτική θητεία τριών μόλις ετών (...) Χρειάζεται η εμπειρία του χρόνου (...) Εγώ χαιρέτησα τον παρορμητισμό τους, τον ενθουσιασμό τους κλπ., αλλά βεβαίως, εν συνεχεία, εξήγησα ότι η σκακιέρα είναι πιο πολύπλοκη». Παρακάτω, διεμήνυσε ότι αυτός είναι ο αρχηγός, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ακόμα διαθέσιμος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, λέγοντας «περιμένω να δω και το ΠΑΣΟΚ μήπως αποδεχθεί μία πρόταση που είχα κάνει εγώ, με ένα - δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία εμένα μου πηγαίνουν (...) εάν το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει σε αυτές τις σκέψεις και τις ιδέες, εγώ θα ακολουθήσω». Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε τη στήριξή του και στον Π. Μπακογιάννη.
Ο Μ. Βορίδης σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» διεμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς στον Γ. Καρατζαφέρη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα βρει μπροστά του τις επιλογές του σήμερα, ενώ στον ίδιο ρ/σ ο Κ. Βελόπουλος υπερασπίστηκε τη θέση του ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να στηρίξει στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες αυτόνομες υποψηφιότητες. Υπερασπίστηκε ακόμα το καταστατικό του δικαίωμα «να εκφράζει την άποψή του» αν και, όπως συμπλήρωσε, τελικά ο «πρόεδρος αποφασίζει».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: