Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Βαδίζουμε προς «εκλογές εξπρές» για διάσωση του Μνημονίου και του δικομματισμού το φθινόπωρο;

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τον φόβο για τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, και γενικότερα τον φόβο για ένα πλήρες δημοσιονομικό αδιέξοδο που αναμένεται να εκδηλωθεί και να πυροδοτήσει μια πορεία κατάρρευσης από το φθινόπωρο, δικαιολογεί η «επίσπευση» από το Υπ. Εσωτερικών της προετοιμασίας νέου εκλογικού νόμου.
Ο καταλύτης που επιταχύνει τις εξελίξεις είναι η κατακόρυφη πτώση των εσόδων στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010, πτώση που ήρθε σαν αποτέλεσμα της απονέκρωσης της Αγοράς από την επιβολή των μέτρων της άγριας λιτότητας και εκδηλώθηκε με μια θεαματική βουτιά τον μήνα Ιούλιο για να μειώσει κατά 25% τα προβλεπόμενα έσοδα ολόκληρου του 7/μήνου!

Κυρίως όμως τα πράγματα κινεί η απαίτηση του κονσόρτσιουμ ΗΠΑ-Ε. Ένωσης να αρχίσουν να εφαρμόζονται από το Β΄ εξάμηνο του 2010 τα μέτρα που προβλέπονται από το μνημόνιο για το 2011. Απαίτηση που εκδηλώθηκε από το κλιμάκιο της τρόικας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου, αρκετά πριν από την ανακοίνωση των εσόδων του Ιουλίου.
Από τον Ιούλιο οι ξένοι επικυρίαρχοι, με παρεμβάσεις τους ακόμα και μέσω του τύπου, έχουν ευθέως υποκαταστήσει την Κυβέρνηση ανδρεικέλων του Γ. Παπανδρέου και απαιτούν, εδώ και τώρα, μέτρα κοινωνικού σφαγείου και τελικής κατεδάφισης της Οικονομίας (νέες μειώσεις των αποδοχών αλλά και απολύσεις στον δημόσιο τομέα, 23% ΦΠΑ σε είδη πλατειάς κατανάλωσης, νέες μειώσεις των συντάξεων, ξεπούλημα ή/και κλείσιμο των ζωτικών μονάδων της Οικονομίας κ.ά.)
Μέτρα τα οποία δεν θα μπορέσει να περάσει η Κυβέρνηση αν προηγουμένως δεν καταφύγει σε εκλογές και αν δεν δημιουργήσει προϋποθέσεις ανακοπής ενός ρεύματος προς τα Αριστερά και προϋποθέσεις για ευρύτερα κυβερνητικά σχήματα με τη συμμετοχή της ΝΔ του ΛΑΟΣ κ.ά. Αυτή την ανάγκη φαίνεται να εξυπηρετεί το μαγείρεμα νέου εκλογικού νόμου.
Αυτά υπολογίζοντας και προκειμένου να διασώσουν την συνέχεια του ΕΥΡΩ και του καρτέλ των Ελληνικών τραπεζών καταφεύγουν σε νέο εκλογικό νόμο ο οποίος περισσότερο θυμίζει εποχές του ΄50 και όχι την εποχή μας. Πρόκειται για κακή αντιγραφή, ψευδεπίγραφο του Γερμανικού εκλογικού συστήματος , κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους αφού το πλειοψηφικό σύστημα που εισάγουν για τις 180 μονοεδρικές περιφέρειες είναι αντιδημοκρατικό και εξοστρακίζει εκ΄ των προτέρων τα μικρά κόμματα ενώ το τύποις αναλογικότερο που θα ισχύει για τις άλλες 120 έδρες δεν αποδίδει τις έδρες οι οποίες αντιστοιχούν στο ποσοστό των κομμάτων.
Το ΔΗΚΚΙ καλεί τα κόμματα της βουλής να μην συναινέσουν στον εκλογικό νόμο που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση έτσι ώστε να μην εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών.
Κυρίως όμως καλεί τον ελληνικό λαό σε πλήρη ετοιμότητα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, σε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα αποτροπής και ανατροπής της ξένης κατοχής και των κουίσλιγκς - συνεργατών. Τον καλεί στην προώθηση και την πολιτική νοηματοδότηση ενός Νέου ΕΑΜ και μιας νέας εξουσίας για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: