Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τα μπέρδεψε ο Κορκονέας - Πρώτη φορά ανέφερε ότι έβλεπε τα παιδιά μπροστά του

Η απολογία του Κορκονέα αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις ερωτήσεις που θα του υποβάλει ο εισαγγελέας Έδρας, Χαρ.Λακαφώσης.

 

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε και σήμερα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δεύτερη ημέρα απολογίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, από την πρόεδρο κ. Παπαβασιλείου, ώστε να φωτιστούν όλες οι λεπτομέρειες της μοιραίας νύχτας της 6ης Δεκεμβρίου 2008 όταν χτυπημένος κατάστηθα από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού έπεφτε νεκρός ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη γωνία των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, για πρώτη φορά σήμερα, υποστήριξε πως όταν πυροβόλησε, έβλεπε τα μαζεμένα παιδιά. Ο ισχυρισμός του αυτός έρχεται σε αντίθεση με εκείνον που αρχικώς έχει προβάλει, ότι δηλαδή πυροβόλησε φεύγοντας από την Τζαβέλλα, γυρίζοντας δηλαδή προς τα πλάγια και πίσω το σώμα του.
Είπε, επίσης, σήμερα πως όταν πυροβόλησε έβλεπε εκτός από τους συγκεντρωμένους και το όπλο του, γεγονός που του επεσήμανε η πρόεδρος. Η κ. Παπαβασιλείου με ερώτησή της ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της διευκρινίσει κατά πόσο κάποιος που πυροβολεί στον αέρα βλέπει το όπλο του μπροστά του. Ο κατηγορούμενος απάντησε πως με ευθεία βολή κάποιος έχει οπτική επαφή με το όπλο του.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι πυροβόλησε για να διασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα από την επίθεση που δεχόταν με το συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη από συγκεντρωμένους και τόνισε πως ήταν σίγουρος ότι η σφαίρα δεν θα έβρισκε πουθενά.
 Η απολογία του Κορκονέα αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις ερωτήσεις που θα του υποβάλει ο εισαγγελέας Έδρας, Χαρ.Λακαφώσης, και την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα απολογηθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης.
Πηγή:www.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: