Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΦΗΝΕΙ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αποφασιστική απάντηση στο κεφάλαιο και τα τσιράκια του



Δεν πέρασε η προσπάθεια του κεφαλαίου, των κομμάτων, των ΜΜΕ και όλων των μηχανισμών του να θάψουν τη χτεσινή απεργία, δεν πέρασε ούτε η προσπάθειά τους να μειώσουν το έδαφος που καθημερινά κερδίζει η δράση και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ σε νέες δυνάμεις. Γιατί η γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης, στην οποία πορεύτηκαν εκατοντάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ οργάνωσαν την απεργία, «ήχησε» σθεναρά σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.



Εκεί που χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν με αιτήματα αντίστοιχα των εργατικών αναγκών. Ξεκαθάρισαν ότι ούτε θα μείνουν θεατές στο σφαγιασμό της ζωής τους, ούτε θα εγκλωβιστούν στη λογική του «μικρότερου κακού» που θέλουν να τους μαντρώσουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει «τις χιλιάδες εργατών και εργατριών που συμμετείχαν στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, ξεπερνώντας εμπόδια που έβαζαν κυβέρνηση, εργοδοσία, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός μαζί με άλλους μηχανισμούς, όπως ΜΜΕ κλπ.».


Ενώ δίνοντας το σύνθημα για άμεση συνέχιση της πάλης υπογραμμίζει: «Δίνουμε συνέχεια ακόμα πιο αποφασιστικά για την επιτυχία της απεργίας στις 29 Ιούνη. Να πάρουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται, να μην εφησυχάσουμε. Με καλύτερη οργάνωση και σχεδιασμό να δώσουμε τη μάχη της απεργίας. Χωρίς να πάει λεπτό χαμένο συζητάμε με τους εργαζομένους, τους βάζουμε στη μάχη. Κάθε εργασιακός χώρος και τόπος δουλειάς πρέπει να μετατραπούν σε τόπο οργάνωσης του αγώνα. Κάθε χώρος δουλειάς και απεργιακή επιτροπή. Παντού επιτροπές του ΠΑΜΕ. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με εργατόκοσμο στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Για να ξεπερνιούνται τα εμπόδια των ελιγμών της κυβέρνησης, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: