Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΗ αιματηρή έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Η βόμβα πέρασε ανιχνευτές εκρηκτικών και έσκασε στα χέρια του υπασπιστή του υπουργού.Μέρες ασφαλιστικού παίρνει ανάσα η κυβέρνηση

Ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Βασιλάκης, 52 ετών, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στον έβδομο όροφο του υπουργείου, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο αστυνομικός άνοιξε κάποιο δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν και σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών.Σε δηλώσεις του από το υπουργείο όπου μετέβη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η φονική βόμβα προοριζόταν για τον ίδιο, αλλά πλήρωσε με τη ζωή του ο υπασπιστής του.

«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε» διεμήνυσε, διαβεβαιώνοντας πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς ... οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: