Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΕΕΘ: Ούτε το... 2030 έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης


Ούτε το 2030 δεν θα είναι έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης, λέει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.
 Όπως τονίζει, εκκρεμεί ακόμη η παράδοση των χώρων για την ανάπτυξη εργοταξίων στο «Παπάφειο», στον Αγιο Πατρίκιο και στο τέρμα της κύριας γραμμής, στη Νέα Ελβετία.
Συνέντευξη Τύπου ΕΕΘ για το μετρόΣυνέντευξη Τύπου ΕΕΘ για το μετρό
Σε συμβολική κατάληψη της οδού Μοναστηρίου προχωρούν αύριο καταστηματάρχες που πλήττονται από τη λειτουργία των εργοταξίων σε Μοναστηρίου, Βενιζέλου, Αγ.Σοφίας, Καλλιδοπούλου και Δελφών. 
Πρόκειται για 500 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες εξαναγκάζονται σε κλείσιμο από την πτώση του τζίρου και της κίνησης. Ειδικά στη Μοναστηρίου, οι καταστηματάρχες θα περάσουν το τρίτο κατά σειρά Πάσχα, με τα καταστήματά τους κρυμμένα από τις λαμαρίνες των εργοταξίων.

Οι καταστηματάρχες ζητούν να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες των εργοταξίων και να αντικατασταθούν με πλέγματα, ώστε να είναι ορατά τα καταστήματά τους από τον κόσμο. Όπως λένε, τα εργοτάξια είναι στη πραγματικότητα πολύ μικρότερα από το συνολικό χώρο που καλύπτεται. Όπως υποστηρίζουν, μεγάλο τμήμα των υπό κατάληψη χώρων είναι για τα γραφεία και χώροι για τη στάθμευση των αυτοκινήτων των εργαζομένων.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: