Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Άτιμη προπαγάνδα- Η μπόχα από το εφοπλιστικό ραδιοτηλεοπτικό «ΣΚΑΪ»

Τα αστικά ΜΜΕ εμπορεύονται σάπια ενημέρωση, αλλά σε απεργιακές κινητοποιήσεις δρουν και ως μοχλοί συμβολής στην καταστολή τους. Επικεφαλής ο εφοπλιστικός ραδιοτηλεοπτικός «ΣΚΑΪ», από τα ξημερώματα χτες το πρωί, έσταζε αντικομμουνιστική και αντιαπεργιακή χολή, με τους φιλάρεσκα πρόθυμους στα αφεντικά δημοσιολόγους, Λυριτζήδες, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε. Βαμμένοι στην πιο χυδαία εκδοχή αυτής της προπαγάνδας. Εστησαν κάμερα στο λιμάνι, δήθεν για ενημέρωση, προβάλλοντας κάποιους αγανακτισμένους επιβάτες, πλοίων συγκεκριμένων εταιρειών που παρά την απεργία τούς καλούσαν να ταξιδέψουν. «Κοινωνικό αυτοματισμό» εκβίαζαν.
'Η μήπως προβοκάτσια; Δράση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού προκαλούσαν, ωρυόμενοι για «εφαρμογή του νόμου» κατά των «παράνομων απεργών» (δικοί τους οι νόμοι, δική τους η Δικαιοσύνη) ναυτεργατών. Την ώρα που κάποιοι «πατριώτες» του κέρδους εφοπλιστές, που άφηναν απλήρωτους ναυτεργάτες, μιλούσαν κατά των απεργών στο κανάλι τους, κάποιοι υποτακτικοί τους κυκλοφορούσαν στο λιμάνι. Αγανακτισμένοι... Πού την πάνε τη δουλειά; Γίνονται επικίνδυνοι οι ρόλοι τους. Στην ίδια ρότα τα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία. Ετσι Πρετεντέρηδες, Τσίμες, Καψήδες αγανάκτησαν επειδή καταπατάται από απεργούς το «κράτος δικαίου». Εμφάνισαν εκπρόσωπο των εφοπλιστών να λέει ότι η σημερινή μέρα είναι μια τραγικότητα για τους νησιώτες, χτυπώντας τους απεργούς ναυτεργάτες. Οι νησιώτες, που είναι στο έλεος των εφοπλιστών, βιώνουν όλες τις μέρες του χρόνου την τραγικότητα. Αφού οι εφοπλιστές τούς αφήνουν χωρίς βαπόρια όποτε «γουστάρουν» (πρετεντέρειος έκφραση), γιατί μειώνονται τα κέρδη τους και ας επιδοτούνται από το κράτος.
 Είπαν για «κράτος δικαίου». Υπάρχει; Εβγαλε ποτέ η δικαιοσύνη παράνομους τους εφοπλιστές που άφηναν νησιά χωρίς δρομολόγια, έχουν ανασφάλιστα και με μισθούς πείνας πληρώματα; Την ίδια ώρα που οι δημοσιολόγοι χτυπούσαν τους απεργούς, πρόβαλλαν τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα. Ατιμία μέγιστη.



ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: