Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Βομβιστική επίθεση στο υπούργειο δημόσιας τάξης("Προστασίας του Πολίτη".Σκοτώθηκε ο υπασπιστής του



Βόμβα – πακέτο εξερράγη λίγο μετά τις 20:00 στον έβδομο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του Υπουργού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπασπιστήριο τη στιγμή που ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοϊδη, Γιώργος Βασιλάκης, ξετύλιγε το δέμα.

Από την έκρηξη φέρεται να τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο Υπασπιστής ενώ κατέρρευσε ο εσωτερικός τοίχος του δωματίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πώς ο Γιώργος Βασιλάκης αστυνομικός διευθυντής 52 ετών υπέκυψε στα τραύματα του σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής οι οποίες αργότερα επιβεβαιώθηκαν Επί τόπου έφθασαν και δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα. Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στον 7ο όροφο δεν ήταν δυνατή η άμεση πρόσβαση των τραυματιοφορέων στο σημείο της έκρηξης.


Λίγο μετά τις 21:30 στο κτίριο έφτασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το πτώμα του άτυχου αστυνομικού διαμελίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ.




Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιου εύρους επίθεση στην καρδιά του επιτελείου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Είναι δε η πρώτη φορά που σημειώνεται βομβιστική επίθεση κατά επιλεγμένου στόχου με βόμβα – δέμα που είχε προηγουμένως ταχυδρομηθεί ή εγκαταλειφθεί στο χώρο του στόχου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ότι «το δέμα ήταν για μένα».



Επικράτησε πανικός και λόγω της μεγάλης καταστροφής που σημειώθηκε στον όροφο του υπουργείο όπου οι τοίχοι υποχώρησαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο δωμάτιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε και δεύτερο άτομο. Ο πανικός ενισχύθηκε από τις κραυγές και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ατόμων που εργάζονταν εκείνη την ώρα να κατανοήσουν τι συμβαίνει και να
προσφέρουν βοήθεια.

Έως και 21:30 δεν είχε ακόμη ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς εξερράγη ο βομβιστικός μηχανισμός. Ένα πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι το πώς η βόμβα – δέμα πέρασε από τους ελέγχους στο καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο της Πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του. και εξέφρασε τον συγκλονισμό και τη στήριξή του για το φόνο του υπασπιστή του.

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: