Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

«Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον λαό»

«Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη και δεν έχει να πληρώσει τίποτε. Η επιχειρηματολογία τους είναι ψεύτικη 100%, ότι ο λαός πρέπει να υποστεί θυσίες για να πληρωθεί το μεγάλο χρέος και να δούμε άσπρη μέρα», υποστήριξε σήμερα, από τη Λάρισα, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην πόλη, η οποία περιελάμβανε και ανοιχτή ομιλία.


Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ομιλία, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «ο Μινώταυρος του χρέους δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με τίποτε, ότι το τάϊσμα του δεν θα έχει τελειωμό», γι’ αυτό κάλεσε το λαό και τους εργαζόμενους, όχι μόνο να μην πληρώσουν την κρίση αλλά αντίθετα «να διεκδικήσουν αυξήσεις, να διεκδικήσουν έργα υποδομής, δραστική μείωση των φόρων αντί να πληρώσουν κι άλλους, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, να διατυπώσουν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που να πλήττουν τα συμφέροντα των υπεύθυνων για την κρίση πιστωτών και των υπεύθυνων οφειλετών».

Ερωτηθείσα για τις κατηγορίες που απηύθυνε εναντίον του ΚΚΕ ο κ. Πεταλωτής, με αφορμή τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει πριν, να εξηγήσει πως η Ελλάδα που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστικούς στόλους παγκοσμίως, πως γίνεται να έχει και δεκάδες χιλιάδες άνεργους ναυτικούς».

Πριν την ομιλία της, η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με απολυμένους του κλάδου ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr
 
«Προσπαθούν να πείσουν ότι όπως εσύ χρωστάς στην τράπεζα έτσι και το κράτος χρωστάει στους πιστωτές του και πρέπει να πληρώσουμε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αιτία της κρίσης δεν είναι το χρέος και το έλλειμμα, υποστήριξε. Η κρίση ήρθε ως αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων. Το ΠΑΣΟΚ όμως, η ΝΔ και τα περισσότερα από τα άλλα κόμματα αντιστρέφουν το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: