Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μαχητική διαδήλωση στην Αθήνα

Μαχητική διαδήλωση στην Αθήνα

Με νέους εργαζόμενους στην κεφαλή

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο λαός δε θα νομιμοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ολόπλευρη βελτίωσή της έστειλαν οι απεργοί της Αθήνας.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί, τα πρώτα μπλοκ των προσυγκεντρώσεων άρχισαν να φτάνουν στην Ομόνοια όπου από νωρίς είχε στηθεί η εξέδρα. Το σύνθημα στην πλάτη της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καταργούν τη σύνταξη, την αποζημίωση. Αυξάνουν το όριο απολύσεων. Μειώνουν το μεροκάματο. Το έγκλημα δε θα περάσει»! Συνδικάτα από δεκάδες κλάδους και χώρους δουλειάς, μαζικοί φορείς, από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, εργάτες από τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, την ΤΑ κτλ. δίνουν δυναμικό παρών.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της νεολαίας που μπήκε και στη κεφαλή της πορείας, αναδεικνύοντας ότι πρέπει να δυναμώσει η στοχοπροσηλωμένη παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων στη νέα γενιά της εργατικής τάξης που το κεφάλαιο θέλει εξανδραποδισμένη εντελώς, όπως δείχνουν και τα νέα μέτρα.


«Η μεταλυκειακή "σούπα" αποφοίτων από ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΣ, ΕΠΑΛ διαμορφώνει τη στρατιά ανέργων που είναι απαραίτητη για το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων» σημείωσε στο χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ο Δημήτρης Βιτάλης, καταγράφοντας πόσο άρρηκτα δένονται η πάλη για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα όπως απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες. Εξάλλου, νωρίτερα, ο Γεράσιμος Χιόνης από την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, ανέδειξε ότι η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα επιβάλλει την ενίσχυση της πάλης όλων των λαϊκών στρωμάτων σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική βάση: «Για το κεφάλαιο πατρίδα είναι εκεί όπου εξασφαλίζει το μεγαλύτερο κέρδος! Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες παλεύουμε για μια πατρίδα, όπου το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στην ασφάλιση θα είναι εξασφαλισμένα» και υπογραμμίζοντας πώς θα γίνει αυτό, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Παλεύουμε για μια κοινωνία όπου ο πλούτος που παράγεται θα ανήκει σ' αυτούς που τον παράγουν. Μια κοινωνία χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Αλεξάνδρα Μπαλλού, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Συγκροτημένα οι απεργοί ανέβηκαν τη Σταδίου και διαδήλωσαν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός με συνθήματα όπως «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, σκάβουνε το λάκκο για σένανε λαέ»,«ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και κεφαλαιοκράτες, ανάπτυξη και κρίση φορτώνουν στους εργάτες».

Οι απεργοί ανανέωσαν το ραντεβού για την απεργία στις 29 Ιούνη, με τη δέσμευση ότι θα αξιοποιηθεί κάθε λεπτό και κάθε τρόπος για την επιτυχία της. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα στις 11 π.μ.
Στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: