Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η ώρα της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ

Από τη σημερινή προπόνηση στο Νέλσον Μαντέλα στάδιο

Έφτασε η ώρα της Εθνικής Ελλάδος! Δεκαέξι χρόνια μετά τη μια και μοναδική της “μουντιαλική” συμμετοχή, ρίχνεται στη μάχη του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σάββατο μεσημέρι 14:30, τόπος το «Nelson Mandela Bay Stadium» του Πορτ Ελίζαμπεθ, αντίπαλος η Νότια Κορέα στην 8η συμμετοχή της σε Μουντιάλ. Κι ένας Ρεχάγκελ ...ανυπόμονος να ξεκινήσει η διοργάνωση που θα είναι η παρθενική “μουντιαλική” και για τον Γερμανό.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Ρεχάγκελ, όπως συνηθίζει άλλωστε δεν άνοιξε τα χαρτιά του (ούτε στο ελάχιστο) και όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η τελευταία του κουβέντα στους διεθνείς πριν από το ματς, το ξεκίνησε σοβαρά και κατέληξε με χιούμορ στην απάντηση του: «Κάποια πράγματα είναι μυστικά και αφορούν μόνο τον προπονητή και τους παίκτες. Σίγουρα θα τους πω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Στο σχολείο όσοι μαθητές δεν είναι συγκεντρωμένοι γράφουν τιμωρία ...100 φορές πως θα είναι ήσυχοι!»

Ο Ρεχάγκελ ανακάτεψε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας την τράπουλα, ως προς τη σύνθεση που θα επιλέξει στη σαββατιάτικη πρεμιέρα της Εθνικής. Όλες οι ενδείξεις (αλλά και το ...παρελθόν του Γερμανού) πείθουν ότι θα παρουσιάσει ομάδα με τρία σέντερ μπακ: Κατσουράνης σε ρόλο λίμπερο να “σκουπίζει” και στόπερ ο Κυργιάκος με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Τερματοφύλακας ο Τζόρβας, δεξιά ο Σεΐταρίδης, αριστερά ο Τοροσίδης, κεντρικά χαφ ο Καραγκούνης με τον Τζιόλη. Αιχμή του δόρατος στην επίθεση ο Γκέκας, με βοήθειες από τον Χαριστέα (δεξιά) και τον Σαμαρά (αριστερά) οι οποίοι θα γυρίζουν και αρκετά πίσω.

«Ελπίζω η καρδιά μου να χτυπά για πολύ καιρό ακόμα, σίγουρα αύριο θα χτυπά πολύ δυνατά. Ορισμένα πράγματα θέλουν το χρόνο τους για να γίνουν. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ και που για μένα και τους διεθνείς είναι η πρώτη μας παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο» η αρχική τοποθέτηση του Γερμανού.
Μπορεί οι προσανατολισμοί να είναι περισσότερο αμυντικοί, μπορεί τούτη η Εθνική να γίνεται απειλητική για τον αντίπαλο περισσότερο μέσα από στημένες φάσεις, ωστόσο ο Ρεχάγκελ δίνει ξεκάθαρα σύνθημα νίκης. «Θα είναι διαφορετική μέρα η αυριανή για όλους μας. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να φύγουμε νικητές από το γήπεδο. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που είμαστε εδώ, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι εκτός διοργάνωσης βρίσκονται ομάδες όπως οι Ρωσία, Κροατία και Τσεχία».
Και μια μίνι – ακτινογραφία της Νότιας Κορέας από τον ομοσπονδιακό προπονητή: «Είναι πολύ γρήγορη ομάδα. Την είδαμε στα φιλικά, αξιοποιούν τις ευκαιρίες που δημιουργούν. Έχουν τη δυνατότητα να κινούνται πολύ γρήγορα, με ταχύτητα αλλά και να παγώνουν το παιχνίδι όταν το ζητήσει ο προπονητής τους. Είναι πολύ βελτιωμένοι στην τακτική τα τελευταία χρόνια. Κάποτε κερδίζαμε εύκολα τις ασιατικές ομάδες, αλλά όχι πλέον. Είναι οργανωμένοι και είναι σαν πάνθηρες στον αγωνιστικό χώρο».
Τέλος ρωτήθηκε αν θα γίνει ματς που θα κριθεί στο γκολ. Ο Ρεχάγκελ ασφαλώς και δεν μπορεί να ...μαντέψει κάτι τέτοιο: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Εγώ θυμάμαι ένα παιχνίδι, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Κωνσταντινούπολης) στο οποίο η Λίβερπουλ έχανε 3-0 και πήρε το παιχνίδι».

Καραγκούνης - Χαριστέας
Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησαν στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Άγγελος Χαριστέας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους έφτασε η μέρα να ξεκινήσουμε τη συμμετοχή μας σε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Όλοι μας έχουν βοηθήσει να μη μας λείπει τίποτα, έχουμε προετοιμαστεί με τις καλύτερες συνθήκες. Πιστεύω ότι αυτή η προετοιμασία των 25 ημερών θα βγει στο γήπεδο και θα χαρούμε το Μουντιάλ με νικηφόρο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Η Νότια Κορέα είναι μια πολύ συμπαγής ομάδας, με πολύ καλές αλληλοκαλύψεις ιδίως στην άμυνα. Έχουν πολύ καλά ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα και σε αυτό μοιάζουμε ως ομάδες. Αν δείξουμε ομαδικότητα και είμαστε συμπαγείς στην άμυνα, με καλή τακτική, τότε θα μετρήσει η ποιότητα κάθε ομάδας. Αν έχουμε καλύτερη ποιότητα, θα πάρουμε τη νίκη» είπε ο Καραγκούνης.

Ο αρχηγός ρωτήθηκε και για την κριτική που ασκείται στην Εθνική, ότι παίζει κυρίως αμυντικό ποδόσφαιρο και δεν παράγει φάσεις. «Δεν παίζουμε μόνο καλή άμυνα, έχουμε και καλή επίθεση. Μπορεί να μη βάζουμε πάρα πολλά γκολ, αλλά για να πετύχουμε όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια, σκοράρουμε και κάνουμε ευκαιρίες, βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήρθαμε εδώ με πολλές φιλοδοξίες, είμαστε έτοιμοι και εύχομαι να το βγάλουμε στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Άγγελος Χαριστέας τόνισε: «Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ελπίζουμε σε μια πολύ καλή συμμετοχή. Η Νότια Κορέα δεν βασίζεται μόνο στον Παρκ και στον Λι, αλλά στο σύνολο. Αυτό είναι το δυνατό της σημείο. Κάνουν πολλή δουλειά και είναι ίσοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να προσέξουμε πολύ, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη».

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: