Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Παράπονα για τον μισθό του έκανε πρωθυπουργός

Παράπονα… για τον μισθό του έκανε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, ενώπιον φοιτητών, καθώς είπε πως δεν μπορεί να ζήσει μόνο με το μισθό των 3.000 ευρώ το μήνα και ότι χρειάζεται να αποσύρει από τις αποταμιεύσεις του για να τα βγάλει πέρα.

Ο Πάχορ μιλούσε σε μία διάσκεψη για τα δικαιώματα των φοιτητών, κατά την οποία οι δεύτεροι διαμαρτυρήθηκαν για τα σχέδια της κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμά τους να εργάζονται και να αυξήσει το φόρο στο μισθό τους από το 14% στο 29,5%.

«Είμαι πρωθυπουργός και παίρνω 3.002 ευρώ (καθαρά) το μήνα. Δεν μπορώ να επιβιώσω με αυτά και ζω με ό,τι κέρδισα προηγουμένως», είπε ανενδοίαστα ο Πάχορ.

«Άρα θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι που αγωνίζεστε να τα βγάλετε πέρα από μήνα σε μήνα - αυτό κάνει και ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα οι φοιτητές διοργάνωσαν μία μαζική διαδήλωση εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας Λουμπλιάνα. Ο μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός στη Σλοβενία ήταν 967 ευρώ το Μάρτιο, το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 10,6% και η οικονομία της αγωνίζεται να ανακάμψει έπειτα από μία πτώση κατά 7,8 του ΑΕΠ πέρυσι, εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: