Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Καταγγελία για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στην Ουγγαρία-Η κινδυνολογία της «χρεοκοπίας» και της ανάγκης νέων αντιλαϊκών μέτρων πάει «πακέτο» με την όξυνση του αντικομμουνισμού

To ΚΚΕ καταδικάζει την ανιστόρητη και προκλητική απόφαση - έκτρωμα  της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Ουγγρικού κοινοβουλίου να εξομοιώσει τα εγκλήματα των Γερμανών φασιστών και το ολοκαύτωμα των Εβραίων με τα δήθεν «εγκλήματα του κομμουνισμού». Η απόφαση αυτή φτάνει στο σημείο να  ποινικοποιεί τη διαφορετική εκτίμηση για τα ιστορικά γεγονότα, επιβάλλοντας  ποινές φυλάκισης από 1 έως 3 χρόνια σε όποιον τολμήσει δημόσια να αρνηθεί τα δήθεν «εγκλήματα» του κομμουνισμού.
Η κυβέρνηση του φιλελεύθερου κόμματος Fidesz, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της ουγγρικής πλουτοκρατίας κι ενθαρρυμένη από ανάλογες αντικομμουνιστικές κινήσεις της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, συνεχίζει τον αντικομμουνιστικό της κατήφορο. Δίπλα στη νομοθεσία της απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων τώρα προσθέτει την ποινική δίωξη σε όσους δεν συμφωνούν με την επίσημη (αντικομμουνιστική) ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πραγματική πρόκληση για την ίδια την ιστορική αλήθεια, αφού ταυτίζεται ο σοσιαλισμός με το ολοκαύτωμα των εβραίων όταν είναι γνωστό ότι με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές νικήθηκε ο φασισμός, ενώ χάρη στις ανυπολόγιστες θυσίες του Κόκκινου Στρατού και της ΕΣΣΔ απελευθερώθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη φυσική εξόντωση εκατοντάδες χιλιάδες εβραίοι, που απελευθερώθηκαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ο Ουγγρικός λαός, που βομβαρδίζεται από την αστική τάξη της χώρας με τα ίδια τρομοκρατικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, που θέτει η πλουτοκρατία κι εδώ στην Ελλάδα, γνωρίζει καλά πως οι κυβερνώντες ετοιμάζονται για τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων. Πολιτική που αναπόσπαστα συνδέεται με την όξυνση του αντικομμουνισμού!
 Οι αστοί, προσπαθώντας να «θωρακίσουν» το μέλλον τους, χτυπούν το σοσιαλιστικό παρελθόν και τη συνεισφορά του σοσιαλισμού και δεν διστάζουν να εγκαταλείψουν και τα τελευταία προσχήματα περί «ελευθερίας», αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας που δεν είναι άλλο από τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Όσες όμως διώξεις κι αν επιστρατεύσουν, όσες απαγορεύσεις κι αν ενεργοποιήσουν οι κυβερνήσεις και τα αστικά τους κόμματα, δεν μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική εξέλιξη. Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Οι κομμουνιστικές ιδέες, η πάλη για άλλη εξουσία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό είναι σήμερα περισσότερο πιο επίκαιρη από ποτέ! Ο αντικομουνισμός δεν θα περάσει!
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα και απαιτούμε να παρθούν αμέσως πίσω όλες οι αντικομμουνιστικές διώξεις, οι απαγορεύσεις, τα μέτρα, τα ψηφίσματα σε βάρος των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος, που έχουν ληφθεί στις χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: