Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Καλεί σε νέα πανελλαδική απεργία

Ανοιχτή επιστολή σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για νέο κύκλο πανελλαδικών κινητοποιήσεων και προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας μέσα στον Ιούνη

Από τη μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 5 Μάη

Την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη προτείνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης. Αιχμή αυτού του αγώνα πρέπει να είναι η απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, η υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και η προστασία των ανέργων.
Στην ανοιχτή επιστολή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Οι κινητοποιήσεις μας του τελευταίου διαστήματος, με τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητά τους, τη συνέχεια και την πολυμορφία τους ανησύχησαν όχι μόνο τους εργοδότες της χώρας μας, την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν αυτήν την πολιτική, αλλά αποτέλεσαν και αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για το ευρωπαϊκό κίνημα και όχι μόνο.

Το ΠΑΜΕ δεν είναι μόνο υπερήφανο για τον αποφασιστικό του ρόλο στην οργάνωση και την επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων. Νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο το χρέος μας απέναντι στην εργατική τάξη της χώρας μας και συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι.
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιδιώκει το πλήρες ξεθεμελίωμα κάθε ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Εχει έτοιμο το νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις συντάξεις και τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και μας οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65. Επιδιώκει την επιβολή και την επικράτηση της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει. Επιδιώκει, σε συνεργασία με τους βιομήχανους, όχι μόνο τη μείωση των μισθών για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια, αλλά την κατάργηση τόσο των κλαδικών συμβάσεων όσο και της ΕΓΣΣΕ.
Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Δεν έχουμε δικαίωμα, δεν πρέπει να δεχτούμε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούμε τώρα σε νέο κύκλο ακόμα πιο μαζικών πανελλαδικών κινητοποιήσεων, να αποφασίσουμε νέα πανελλαδική απεργία για το 3ο δεκαήμερο του Ιούνη (η ημερομηνία μπορεί να καθοριστεί σε συνεννόηση), απαιτώντας:
  • Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.
  • Την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.
Να σταματήσουμε το έγκλημα, μπορούμε.
Σύνθημα μας: Καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ώστε με βάση την πείρα του προηγούμενου διαστήματος να οργανωθεί χωρίς αναμονή η άμεση κλιμάκωση της δράσης.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

kazanias είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ 12-6-2010 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΡΟΜΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΡΓΗΣ.
Η ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ.

ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ.

ΜΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΓΚΗΞΕ.
ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ.
ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΤΑΚΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.
ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ, ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΕ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΕ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΕ

ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ 5-10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ.
ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ.

ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.