Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κοινή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

Επισημαίνοντας ότι "η αναζήτηση ενός κοινού βηματισμού μπορεί να δυναμώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να οδηγήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα πιο κοντά στη νίκη", ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, στο Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, στη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων και στη Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας τους σε κοινή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά. Προσφωνώντας τους "αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές", ο Αλ. Τσίπρας επικαλείται τη σκληρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι μετα και την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, επίθεση που "θέτει σε αμφισβήτηση κάθε κατακτημένο δικαίωμα, που προστατεύει την εργασία, την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος".

Αναλύοντας το σκεπτικό του, ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ανακοπεί η επίθεση αυτή: "Η μαζική και δυναμική εκδήλωση ενός κινήματος κοινωνικής αντίστασης. Απέναντι σε ένα ογκώδες κίνημα αντίστασης, αποφασισμένο να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή, καμία κυβέρνηση και κανένας υπερεθνικός οργανισμός δεν μπορεί να επιβάλει την πολιτική του".
Αντιθέτως, σημειώνει στην επιστολή του, "ένα κίνημα κατακερματισμένο, εγκλωβισμένο σε εσωτερικές διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς, είναι αναντίστοιχο με τις σημερινές απαιτήσεις. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις όποιες διαφωνίες, την όποια κριτική ασκεί ο ένας στον άλλον, τις ευθύνες που υπάρχουν, θεωρούμε ότι, αυτές τις ώρες, η εξάντληση κάθε δυνατότητας για κοινή δράση μπορεί να απεγκλωβίσει τις μεγάλες μάζες των εργαζομένων από την ηττοπάθεια και την παραίτηση, και να δημιουργήσει νέους συσχετισμούς δύναμης απέναντι στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο".
Μιλώντας για ιστορική συγκυρία, υποστηρίζει ότι "η φετινή Πρωτομαγιά οφείλει να υπερβεί ένα άθροισμα οργανώσεων και συνδικάτων και χώρων συγκέντρωσης. Πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα. Να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση του εργαζόμενου λαού, απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης της κυριαρχίας του στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ". Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, λέει ο Αλ. Τσίπρας, "αν τα συνδικάτα, τα κόμματα και οι πολιτικές οργανώσεις που αντιμάχονται σήμερα την κυβερνητική πολιτική, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφορές και την κριτική που ασκούν ο ένας στον άλλον, καλέσουν σε μια ενωτική συγκέντρωση. Μια τέτοια ενωτική πρωτοβουλία θα δημιουργήσει την δυναμική που χρειάζεται σήμερα, για να μετατραπεί η αγωνία των εργαζομένων σε αποφασιστικότητα, που θα εκδηλωθεί με μαζική παρουσία στις κινητοποιήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: