Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Βιβλική καταστροφή στην Κίνα από τον μεγάλο σεισμό των 7 Ρίχτερ.617 οι νεκροί,μεγάλες καταστροφές.Μέσα σε λίγους μήνες όλος ο πλανήτης έχει χτυπηθεί από πολλούς μεγάλους σεισμούς.

 
Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε χθες Τετάρτη την απομακρυσμένη επαρχία Τσίνγκαϊ, στη βορειοδυτική Κίνα, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 617 ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την σεισμική δόνηση και τις μετασεισμικές δονήσεις στην ορεινή περιοχή, σύμφωνα με κρατικά κινεζικά ΜΜΕ. Οι διασώστες έβγαλαν από τα συντρίμμια 2.038 επιζώντες

Πολλοί τραυματίες στην κομητεία Γιουσού έχουν "απελπιστική ανάγκη ιατρικής βοήθειας"· υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε βασικές προμήθειες--ιατρικό οινόπνευμα, γάζες, αντιφλεγμονώδη κ.ά., δήλωσε αστυνομικός αξιωματούχος στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

   Ο σεισμός, που το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι είχε μέγεθος 6,9 βαθμών και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Σεισμών της Κίνας εκτίμησε ότι είχε μέγεθος 7,1 βαθμών, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όταν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής που επλήγη βρίσκονταν ακόμα στα σπίτια τους.

    Ο πρόεδρος Χου Ζιντάο κάλεσε να γίνει κάθε προσπάθεια να σωθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν--στην περιοχή έσπευσαν 5.000 διασώστες, περιλαμβανομένων 700 στρατιωτικών.

    Ο άσχημος χειμωνιάτικος καιρός, το μεγάλο υψόμετρο κι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και άλλες υποδομές προκάλεσαν πολλά προβλήματα στις προσπάθειες διάσωσης έως τώρα.

    Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον 56 μαθητές και σπουδαστές και πέντε δάσκαλοι, ενώ δεκάδες άλλοι είναι θαμμένοι κάτω από συντρίμμια σχολείων με "ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης".


Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: