Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Προβλήματα στις αερομεταφορές στην Ευρώπη λόγω έκρηξης ηφαιστείου στην Ισλανδία


Κλειστός παραμένει ο εναέριος χώρος σε μεγάλο τμήμα της βόρειας Ευρώπης λόγω της στάχτης που μεταφέρεται από ηφαίστειο που εξερράγη στην Ισλανδία.
«Λόγω της στάχτης, οι εναέριες μετακινήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σκωτίας, Νορβηγίας, βόρειας Σουηδίας, Aγγλίας και βόρειας Φινλανδίας περιορίζονται», όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των φινλαδικών αεροδρομίων Finavia.
Πολλά αεροπορικά δρομολόγια διεκόπησαν καθώς στάχτες και καπνός από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν καλύψει την περιοχή.
Η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Αερομεταφορών ανακοίνωσε την απαγόρευση των πτήσεων από και προς το βρετανικό εναέριο χώρο από τις 12.00 το μεσημέρι τοπική ώρα μέχρι τις 18.00 λόγω φόβων για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η στάχτη στις μηχανές των αεροσκαφών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοινώνουν ακυρώσεις πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου, της Σκωτίας, της βόρειας Αγγλίας και της Β. Ιρλανδίας.
Σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας προχώρησαν έως και αύριο το πρωί οι αεροπορικές εταιρείες Easy Jet και British Airways.
Οι φινλανδικές αερογραμμές Finnair ανακοίνωσαν ότι τα αεροπορικά δρομολόγια έχουν διακοπεί στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Το νορβηγικό πρακτορείο NTB μετέδωσε ότι ο εναέριος χώρος στη βόρεια Ρωσία και τη Δανία ενδέχεται επίσης να επηρεαστεί. Σε ακυρώσεις πτήσεων προχώρησαν οι Norwegian Air Shuttle και SAS.

Πηγή:www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: