Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Κούβας για την επέτειο από τη συντριβή της ιμπεριαλιστικής εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων

15/04/10
Αγαπητοί σύντροφοι
Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στην ΚΕ του ΚΚΚ και στο λαό της Κούβας με αφορμή την επέτειο από την συντριβή της ιμπεριαλιστικής εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων, την 17η Απρίλη 1961. Η απόβαση των μισθοφόρων του ιμπεριαλισμού αποτέλεσε την κορύφωση των σαμποτάζ, των εγκληματικών επιθέσεων, εκρήξεων και άλλων υπονομευτικών ενεργειών, με τις οποίες οι ΗΠΑ αποσκοπούσαν να αποσταθεροποιήσουν και να ανατρέψουν την Κουβανική επανάσταση. Ο λαός και οι επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Κούβας, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες και με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συντρόφου Φιντέλ, έδωσαν αποφασιστική απάντηση συντρίβοντας τα σχέδια τους.
Η ήττα αυτή των ΗΠΑ αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για τον ιμπεριαλισμό συνολικά. Έβαλε εμπόδια σε ανοικτή αντεπαναστατική επέμβαση κατά της Κούβας. Γκρέμισε, σε μια κρίσιμη περίοδο, το μύθο της παντοδυναμίας του ιμπεριαλισμού. Παράλληλα, η διακήρυξη του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της επανάστασης έδωσε νέα δύναμη στον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού της Κούβας, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εδραίωση της ανεξάρτητης σοσιαλιστικής ανάπτυξης και την επίτευξη πρωτόγνωρων κοινωνικών κατακτήσεων.
Ο λαός της Κούβας είναι δίκαια υπερήφανος γι' αυτή τη νίκη, που έγινε πηγή έμπνευσης για όλους τους λαούς που αγωνίζονται.
Η επέτειος και τα διδάγματα της μεγάλης αυτής νίκης αποκτούν ξεχωριστή σημασία σήμερα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια καλά οργανωμένη και συντονισμένη καμπάνια ψεύδους και συκοφαντιών κατά της Κούβας. Μια καμπάνια που αποσκοπεί να δυσφημίσει την επανάσταση, να ασκήσει πολιτική και ιδεολογική πίεση και να υπονομεύσει την προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού, να αποδυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης, να προετοιμάσει το έδαφος για ακόμα πιο επιθετικές ενέργειες που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση.
Στην καμπάνια αυτή συντονίζονται οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, τα μονοπωλιακά ΜΜΕ, οι πολιτικές δυνάμεις -συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές- που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η υπεράσπιση της Κούβας και του σοσιαλισμού, η πάλη ενάντια στον αποκλεισμό, ο αγώνας για την κατάργηση της κοινής θέσης της ΕΕ, η δράση για την απελευθέρωση των 5 πατριωτών, η αποφασιστική απάντηση στην καμπάνια του ιμπεριαλισμού αποτελούν κορυφαία καθήκοντα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης για κάθε εργαζόμενο, νέο, γυναίκα, για κάθε προοδευτικό άνθρωπο.
Κάθε νέα απόπειρα ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα θα έχει ως απάντηση ένα νέο Κόλπο των Χοίρων!
Μέχρι τη νίκη - για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: