Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ 11η ;;;

Από το blog ΒΟΙΩΤΙΚΑ:

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 11ης Μαρτίου έστειλαν μήνυμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής του προγράμματος σταθερότητας και των επερχόμενων αντεργατικών μέτρων. Είναι προφανές ότι το κύμα λαϊκής οργής και αγανάκτησης είναι ακόμη στην αρχή του, γι αυτό και η κυβέρνηση προσπαθεί να εντείνει το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας.

Σε αυτά τα πλαίσια εξηγείται η αγριότητα της καταστολής στην πορεία. Αναίτιο σπάσιμο της πορείας στη μέση με ξύλο και δακρυγόνα, αναίτιες προσαγωγές σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης. Μια απ’ αυτές οδήγησε στην προφυλάκιση του Μάριου Ζ. ο οποίος κατηγορείται για ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη. Κατηγορίες εντελώς αβάσιμες.


Ο Μάριος 27 χρονών, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ δουλεύει στο ΟΑΚΑ ως δάσκαλος κολύμβησης σε μικρά παιδιά και νήπια. Στην διαδήλωση φορούσε κοντομάνικο όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη σύλληψη του. Στην τσάντα του υπήρχαν τα αντικείμενα της δουλειάς όπως μπουρνούζι, αφρόλουτρο,γυαλιά κολύμβησης κτλ. γενικότερα τίποτα που θα τον βοηθούσε στη ρίψη μολότωφ. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, αντί να απολογούνται για το ξύλο που του έριξαν, λένε ασύστολα ψέματα, προφανώς με εντολή ανωτέρων.

Ο Μάριος μαζί με χιλιάδες άλλους νέους συμμετείχε στη διαδήλωση χωρίς να ανήκει σε κάποιο σωματείο ή σύλλογο. Έτσι κατέβηκε στο δρόμο αναζητώντας τρόπο να εκφράσει την αγανάκτηση του. Φαίνεται όμως ότι το κράτος δεν του συγχωρεί την ‘αφέλεια’ του να υπερασπιστεί άλλους νέους που υπέστησαν τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας. Είχε την ατυχία να γίνει παράδειγμα προς συμμόρφωση.

Γι’ αυτό και είναι ευθύνη για κάθε εργατική συλλογικότητα και σωματείο, κάθε φοιτητικό σχήμα και σύλλογο, κάθε σχήμα γειτονιάς να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του. Η αλληλεγγύη στο Μάριο είναι μήνυμα αγώνα σε όλο τον κόσμο, εργαζόμενο και μη, που δεν καλύπτεται συνδικαλιστικά αλλά αναζητά τρόπους συλλογικής διεκδίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: