Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

O Mπερλουσκόνι δήλωσε πως "σκέπτεται μέρα-νύχτα πώς μπορεί να διώξει τους κομμουνιστές"


Δέκα ημέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές της 28ης και 29ης Μαρτίου, σε ομιλία του στη Νάπολη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι άσκησε δριμεία κριτική στον Τύπο και στους δικαστικούς της χώρας. "Διαβάσατε ποτέ στις εφημερίδες άρθρο για τα πολλά αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση αυτή;" ρώτησε τους υποστηρικτές του ο "Καβαλιέρε", απαντώντας ο ίδιος: "ασφαλώς όχι". Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του για να σταματήσουν να μεταδίδονται από τη δημόσια τηλεόραση "Ράι" οι εκπομπές που ασκούν κριτική στο έργο του, ο Ιταλός πρωθυπουργός συμπλήρωσε: "Τα όσα είπα είναι επιτρεπτά και λογικά. Θεωρώ απαράδεκτο το ότι ο δημοσιογράφος Μικέλε Σαντόρο μπορεί να δικάζει, τηλεοπτικά, ανθρώπους που έχουν ήδη οδηγηθεί στα δικαστήρια, χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα να υπερασπίζονται τον εαυτό τους".
O Μπερλουσκόνι, κατά την προεκλογική συγκέντρωση προς υποστήριξη του υποψήφιου της κεντροδεξιάς στην περιφέρεια της Νάπολης, υπογράμμισε επίσης ότι "σκέπτεται μέρα-νύχτα πώς μπορεί να διώξει τους κομμουνιστές".



 "Εγώ μπορεί να είμαι, όπως με αποκαλούν -συνέχισε- θείος Σκρούτζ, αλλά αυτοί είναι η συμμορία των λύκων". Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση μετά τον σεισμό της Λ' Άκουιλα (και τις έρευνες για πιθανές ατασθαλίες στην ανάθεση των εργολαβιών) ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "η υπηρεσία πολιτικής προστασίας απαρτίζεται από ήρωες που κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρο μοναδικό".
Τέλος, σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση που ετοιμάζει η κεντροδεξιά, αύριο στη Ρώμη, οι συνεργάτες του "Καβαλιέρε" φιλοδοξούν να ξεπεράσουν, σε συμμετοχή, τα πεντακόσιες χιλάδες άτομα. Οι κύριες προτάσεις και συνθήματα θα αφορούν τη ριζική αναμόρφωση του διακαστικού συστήματος (με διαχωρισμό της σταδιοδρομίας δικαστικών και εισαγγελέων) και το σχέδιο για μελλοντική φορολογική μεταρρύθμιση. Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι έχει, πάντως, καταστήσει σαφές ότι η όποια φορολογική αλλαγή, θα πρέπει να εφαρμοσθεί σταδιακά και με μεγάλη προσοχή, ακολουθώντας πάντα τα όσα επιβάλλει η εξυγίανση της δημόσιας οικονομίας.


Πηγή:ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: