Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Κούβα - Νέα πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών ενάντια στο απαράδεκτο ψήφισμα της ΕΕ


Ο Kουβανικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία αγωνίζεται για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας


Ηχηρή απάντηση στις διεξαγόμενες επιθέσεις κατά της σοσιαλιστικής Κούβας αποτελεί η τελευταία πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών με τον τίτλο«Για την Υπεράσπιση της Κούβας» που ξεκίνησε το μεξικανικό τμήμα του Διαδικτύου «Για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας». Η συγκεκριμένη έκκληση καταγγέλλει την επέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, παραβιάζοντας έτσι την αρχή του ΟΗΕ για μη επέμβαση, τάσσεται κατά της εκμετάλλευσης για πολιτικούς λόγους του πρόσφατου θανάτου του - φυλακισμένου για ποινικά αδικήματα - Ορλάντο Ζαπάτα. Επιπλέον, σημειώνει πως η οικονομική επίθεση και αυτή των ΜΜΕ κατά της Κούβας - ακόμα και πριν το θάνατο του Ζαπάτα - αποτελεί πράξη ενάντια στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα ενός λαού που διάλεξε ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης και απαιτεί την άρση του απάνθρωπου αποκλεισμού που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού.

Ανάμεσα στους πολλούς διανοούμενος και καλλιτέχνες υπογράφουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση «http://porcuba.org» ο Πάμπλο Γκονζάλες Κασανόβα, ο Ντάνυ Γκλόβερ, ο Φρέι Μπέτο, ο Αλφόνσο Σάστρε, ο Θιάγο ντε Μέλο, ο Ντάνυ Ριβέρα, ο Τζιάνι Μινά, κ.ά. Μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις υπήρχαν υπογραφές από: Αργεντινή, Βέλγιο, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γουατεμάλα, Αϊτή, Ολλανδία, Ονδούρα, Ουγγαρία, Ιταλία, Τζαμάικα, Μεξικό, Νικαράγουα, Περού, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Σουηδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.
Την ίδια στιγμή, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης διατυμπανίζουν τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες οι λεγόμενες «Γυναίκες με τα Λευκά» με αφορμή την επέτειο των 7 χρόνων από την σύλληψη των 75 (που έχει αποδειχθεί η άμεση σύνδεσή τους με τις ΗΠΑ για τη διενέργεια ανατρεπτικών προσπαθειών), χωρίς ωστόσο να σημειώνουν πως πρόκειται για μια χούφτα ανθρώπους και πως η μεγάλη πλειοψηφία του κουβανικού λαού βρίσκεται στο πλευρό της εξουσίας που όλες αυτές τις μέρες διατρανώνει τη στήριξη στην επανάστασή του, υπαρασπίζεται τις κατακτήσεις του και την κυβέρνησή του και καταδικάζει τους υπονομευτές. Εσκεμμένα τα ΜΜΕ ...παραβλέπουν τόσο την παραπάνω πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών όσο και τις τελευταίες συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Κούβα που πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη, την Πορτογαλία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία και την Ουρουγουάη.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: