Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ: 21 Μάρτη- Παγκόσμια μέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού


Η 21η Μάρτη καθιερώθηκε σαν παγκόσμια μέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού το 1966. Την πρόταση της καθιέρωσης, έκαναν τα Ενωμένα Έθνη (ΟΗΕ) με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία 69 διαδηλωτών από την αστυνομία. Η ειρηνική διαδήλωση που βάφτηκε με αίμα έγινε το 1960 στη Ν. Αφρική και το μοναδικό αίτημα ήταν η άρση του απαρτχάιντ.
Από το 1966 μέχρι και σήμερα τα προβλήματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού παραμένουν παρ’ όλες τις συνόδους και τα φόρουμ που στήνονται από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και τις διάφορες Μ.Κ.Ο. Την περίοδο μάλιστα της καπιταλιστικής κρίσης έχουμε έξαρση αυτών των φαινομένων μιας και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ενοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες για όλα τα βάρη που μας φορτώνουν.

Η κυβέρνηση της χώρας μας με οδηγό τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και με τις πλάτες της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ και την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στήνει τη λαιμητόμο των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα ψάχνοντας ένα μεροκάματο για να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αυξάνουν τη θωράκιση των συνόρων με ακτοπλοϊκά σώματα, ιδρύουν υπηρεσία FRONTEX στον Πειραιά.
Το κεφάλαιο δεν έχει ευαισθησίες και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν βλέπουν τον καθένα μας μόνο σαν οικονομικό πόρο. Έτσι αρνούνται να ανανεώσουν άδειες παραμονής σε απολυμένους, κλείνουν τις πόρτες των νοσοκομείων στους άνεργους αρρώστους, γεμίζουν τα κέντρα κράτησης, πυκνώνουν οι απελάσεις, στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση σε προσφυγόπουλα και μεταναστόπουλα. Ο νέος νόμος για την ιθαγένεια και την πολιτογράφηση όχι μόνο δε λύνει το βασικότερο πρόβλημα των μεταναστών, που είναι η απόκτηση χαρτιών νομιμότητας, αλλά δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες. Στήνεται επίσης μηχανισμός εξαγοράς συνειδήσεων και τρομοκρατίας με δέλεαρ την απόκτηση ιθαγένειας μέσω της πολιτογράφησης.
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι φαινόμενο που κυλάει στο αίμα του καπιταλιστικού συστήματος. Γεννιέται, τρέφεται και αναπαράγεται σ’ αυτό.
Όλοι αυτοί που μιλούν για την κατάργηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού χωρίς να αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες, κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και όλη την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους και τη μικρή αγροτιά. Θέλουν να κρύψουν ότι η κάθε λογής κου κλουξ κλαν, οι τρομοκρατικές, οι εθνικιστικές οργανώσεις είναι προϊόντα του ίδιου συστήματος που μας θέλει υποταγμένους και τρομοκρατημένους.
Το ΠΑΜΕ τιμάει τη συγκεκριμένη μέρα συνειδητά, αλλά δεν περιμένει τις παγκόσμιες επετείους για να υπερασπιστεί το δίκιο του κάθε εργάτη, ανεξάρτητα από χρώμα και  θρησκεία. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα γνωρίζουν ότι ο αντίπαλος της εργατικής τάξης είναι το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί που στήνονται για να το υπηρετούν.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα, να εντείνουν την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων. Να προχωρήσουν σε περιοδείες στους χώρους που ζουν και εργάζονται μετανάστες. Να ρίξουν ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια εγγραφής των μεταναστών και προσφύγων στα συνδικάτα.
Ο αγώνας για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την εξάλειψη της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, είναι υπόθεση της τάξης μας. Προϋποθέτει την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δρόμο της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου – της λαϊκής εξουσίας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: