Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Διαδήλωναν στον κάμπο ως το απόγευμα - Η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών - αγροτών αναδείχτηκε και χτες


Διαδήλωναν στον κάμπο ως το απόγευμα
Η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών - αγροτών αναδείχτηκε και χτες
ΛΑΡΙΣΑ
*
Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της μεγάλης απεργίας του ΠΑΜΕ, χτες, στη Θεσσαλία. Οι χιλιάδες απεργοί, που διαδήλωσαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, έδωσαν μαχητική αγωνιστική απάντηση στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Η απεργία περιφρουρήθηκε με την ισχυρή και οργανωμένη παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που από τα ξημερώματα βρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων στις βιομηχανικές περιοχές στη Λάρισα, στο Βόλο και σε άλλους χώρους δουλειάς.
Το σύνθημα «Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών» ήχησε δυνατά στις μεγάλες σε όγκο και συγκλονιστικές σε παλμό απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Στη Λάρισα οι χιλιάδες απεργοί «πλημμύρισαν» τους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στην πορεία που ακολούθησε. Μεγάλη ήταν, δε, η συμμετοχή των αγωνιζόμενων νεολαίων που πορεύτηκαν μαζί τους, με τις σημαίες και τα πανό του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. Οι μαθητές έσπασαν την τρομοκρατία που υπήρχε σε πολλά σχολεία και πήραν μέρος στην κινητοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 4ο Γυμνάσιο, ο διευθυντής κλείδωσε τους μαθητές στην τάξη για να μη συμμετάσχουν στην απεργία, όπως είχε αποφασιστεί.
Στη συγκέντρωση αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυναν οι Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, η Αντωνία Σιούλα, εκπρόσωπος του ΜΑΣ και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δ. Τζιμούλης,στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Μεγάλη ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας και η πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους απεργούς να βροντοφωνάζουν συνθήματα διατρανώνοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική κινητοποίηση.
Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια έγινε πορεία. Νωρίτερα οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας, που επισκεπτόταν η περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Στην Καρδίτσα, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου είχε οριστεί το ραντεβού και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.
Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, σε Φάρσαλα, Σκόπελο,αλλά και Ελασσόνα, όπου μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών σχολείων της πόλης.
Η δράση συνεχίστηκε και το απόγευμα, με πικετοφορίες σε διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας.

Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: