Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ! Εκτεθειμένη η κυβέρνηση ξανά από τις αντιΚΚΕ αθλιότητες


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε συνειδητά ψέματα χτες, ισχυριζόμενος ότι μόνο επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έγινε κατάληψη σε κυβερνητικό κτίριο από το ταξικό κίνημα

                                                                                                                              
                                   
To υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, υπό κατάληψη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 17/3/2005

Στριμωγμένο από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις κλιμακούμενες αντιδράσεις που πυροδοτεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική του, το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει για πολλοστή φορά στη συκοφάντηση του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα. Χτες, ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, να χρησιμοποιήσει το εξοφλημένο εφεύρημα της κυβέρνησης και των άλλων επιτελείων της αστικής τάξης, ότι δήθεν το ΚΚΕ δραστηριοποιείται πιο έντονα σήμερα που είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, απ' ό,τι έκανε επί των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε χτες από το βήμα της Βουλής: «(...) Αλλά τώρα, αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται (σ.σ. το ΚΚΕ) γύρω πραγματικά από μια ανέξοδη και κενή επιχειρηματολογία που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση. Και αυτό που μου κάνει τεράστια εντύπωση, βέβαια, είναι η διαφορά αντιμετώπισης που έχει αυτή η κυβέρνηση από τα κόμματα της Αριστεράς σε σχέση με την προηγούμενη. Και θα ξεκινήσω από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν θυμάμαι πολλές φορές το ΠΑΜΕ να έχει αποκλείσει το υπουργείο Οικονομικών, όταν έπαιρνε η προηγούμενη κυβέρνηση όλα τα μέτρα, όπως κάνει τις τελευταίες δύο μέρες (...) Δεν θυμάμαι πολλές φορές το ΠΑΜΕ, όταν γινόντουσαν οι προσλήψεις, τις οποίες σήμερα πληρώνουμε με τον τρόπο που γινόντουσαν στο υπουργείο Εσωτερικών, να έχει πάει να καταγγείλει τον τότε υπουργό και να είναι εκεί και να αποκλείει το υπουργείο».
Ακόμα και στην αθλιότητα, τα επιτελεία της κυβέρνησης αφήνουν έκθετους τους υπουργούς της. Εγινε στο παρελθόν, με τις συκοφαντίες του Πάγκαλου, που πήραν άμεση και στοιχειοθετημένη απάντηση, γίνεται και τώρα. Γιατί το ΠΑΜΕ όχι μόνο αξιοποίησε στην πάλη του επί ΝΔ τη μορφή των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων, αλλά ακριβώς αυτές και άλλες κινητοποιήσεις εφοδίασαν με νέα πείρα την εργατική τάξη, κάνοντας πιο αποτελεσματική και μαχητική την πάλη της σήμερα.
Θυμίζουμε ορισμένες μόνο από τις καταλήψεις υπουργείων την περίοδο 2004 - 2009:
  • 17/3/2005, κατάληψη στο υπουργείο Εμπορίου
  • 17/4/2007, κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας
  • 19/3/2009, κατάληψη στο υπουργείο Υγείας
  • 28/7/2009, κατάληψη στο υπουργείο Απασχόλησης.
Θυμίζουμε ακόμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στα κάθε λογής παπαγαλάκια της ότι το ΠΑΜΕ έφτασε μέχρι και να αποκλείσει συμβολικά το Μέγαρο Μαξίμου, στις 11/12/2007.
Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν αυτά για τα οποία τους προειδοποιούσε το ΚΚΕ, βλέποντας απέναντί τους μια βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση, η πολιτική της οποίας πρέπει να πολεμηθεί, να ηττηθεί. Η κυβέρνηση ξέρει καλά πως ανάμεσα στα μπλοκ του ΠΑΜΕ βρίσκονται σήμερα και χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που στις τελευταίες εκλογές στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, είτε υποκύπτοντας σε εκβιασμούς, είτε παρασυρμένοι από το εμπόριο ελπίδας.
Αυτό είναι που τη φοβίζει, γι' αυτό προσπαθεί να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, να το εμφανίσει σαν κόμμα που ανέχτηκε τη ΝΔ, κάνοντας το αντίθετο σήμερα που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ. Παλιά τους τέχνη... είναι το προβοκάρισμα του κινήματος. Τα τερτίπια τους όμως δεν πιάνουν στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Οπως στενεύουν και τα περιθώριά τους, με ξοφλημένα κόλπα να παραπλανούν το λαό.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: