Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ 6/3/2010


«Στη πολυδιαφημισμένη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ σίγουρα ειπώθηκαν πολλά, αλλά ένα μέρος μόνο βγαίνει στη δημοσιότητα. Είναι όμως αρκετό για να γίνει κατανοητό από λαό, από τους εργαζόμενους ένα πράγμα: Ότι και οι δυο είπαν καθαρά ότι οι λαοί τις Ευρώπης, βεβαίως και της Ελλάδας, πρέπει να απαλλαγούν από συνήθειες, αντιλήψεις που έχουν μέχρι τώρα, που είχαν στο παρελθόν, δηλαδή να συμβιβαστούν με το να χάσουν όλες τις κατακτήσεις που είχαν αποσπάσει μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικότερα στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση. Τα συγχαρητήρια της κυρίας Μέρκελ είναι αρκετά για να αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός τη σκληρότητα και την βαρβαρότητα των ταξικών μέτρων που πάρθηκαν  και τα οποία βεβαίως θα συνεχιστούν, όπως είπε και η κυρία Μέρκελ, το 2011 και το 2012.


Καμιά αμφιβολία ότι τα μέτρα αποβλέπουν να σώσουν την πλουτοκρατία. Τα μέτρα αποβλέπουν για πολλά χρόνια, αυτή είναι η πρόθεσή τους, οι λαοί να χάνουν, να χάνουν, να γίνονται φτωχότεροι γιατί ακριβώς το σύστημα μπορεί να πλουτίσει μόνο με ένα λαό πτωχευμένο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα όσα λέγονται περί ευθύνης της Γερμανίας να ενισχύσει την Ελλάδα και περί ακαμψίας του Συμφώνου Σταθερότητας απάντησε:

«Εμείς παλεύοντας πριν από όλα εδώ, στην Ελλάδα, σ' αυτό το πεδίο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είμαστε διεθνιστές και δεν μας ενδιαφέρει το πεδίο της Ευρώπης, ξέρουμε καλά ότι και στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ο αντίπαλος, ο εχθρός του λαού και των λαών είναι πριν απ' όλα εσωτερικός, και αυτόν τον εχθρό πρέπει να νικήσει ο λαός. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορεί να ξεχάσουμε ότι μετά την εισδοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ στην ΕΕ και την πλήρη ενσωμάτωση της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας στα συμφέροντα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, ο εχθρός βρίσκεται επίσης σε κάθε χώρα της ΕΕ και συνολικά στην Κομισιόν. Άλλωστε οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν πει πολύ καθαρά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την ΕΕ, που σημαίνει, και αυτό είναι αλήθεια, ότι η ελληνική πλουτοκρατία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την ΕΕ. Όταν ο κ. Παπανδρέου λέει ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες στην πραγματικότητα λέει: Η Ελλάδα ανήκει στο ελληνικό και στο ευρωενωσιακό κεφάλαιο. Και βεβαίως κοιτώντας και με το ένα μάτι και γνέφοντας και προς τις ΗΠΑ.
Εμείς όταν λέμε η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, αν το πούμε έτσι, εννοούμε αφεντικό στην Ελλάδα πρέπει να γίνει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της, τα λαϊκά στρώματα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: