Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη από χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

«Δεν το βάζουμε κάτω. Καμία απογοήτευση. Αντίθετα. Πεισμώνουμε. Ατσαλώνουμε την αποφασιστικότητά μας. Δείχνουμε τη δύναμή μας, οργανώνουμε τον πανεργατικό αγώνα για να ακυρώσουμε τα όποια μέτρα πάρει η κυβέρνηση».


Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μιλώντας στους χιλιάδες απεργούς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αλλά και σε όλο τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης.
Σ' αυτή την προοπτική άλλωστε αντάμωσαν οι χιλιάδες απεργοί εργάτες και υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές, που διαδήλωσαν μαζί με το ΠΑΜΕ, και δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα με ταξική συσπείρωση και αγώνα, για να επιστρέψουν το λογαριασμό της κρίσης σε αυτούς που την προκάλεσαν. Θα κάνουν την αγανάκτηση αγώνα οργανωμένο, και θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ, θα «βουλιάξουν» την πόλη, την ερχόμενη Πέμπτη, τη μέρα της πανεργατικής απεργίας. Για να βουλιάξει η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, για να πτωχεύσει το κεφάλαιο.


Η μάχη της περιφρούρησης
Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με περιφρούρηση σε εργοστάσια τροφίμων της βιομηχανικής περιοχής, σε εργοτάξια του Μετρό, στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ και σε τρία καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης». Από τα χαράματα μέχρι και την ώρα της συγκέντρωσης το προσκλητήριο αντίστασης μεταφέρθηκε σε δεκάδες ακόμη χώρους δουλειάς: «Ολοι στο δρόμο. Ξεσηκωμός. Να μην πτωχεύσει ο λαός».
Στη συγκέντρωση που έγινε στο Αγαλμα του Βενιζέλου χιλιάδες δήλωσαν το «παρών» και την απόφασή τους να μη σκύψουν το κεφάλι. Το είπαν δυνατά και με το σύνθημα: «Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ, δεν είναι Ιρλανδία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».
Χαιρέτισαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την προγραμματισμένη περιφερειακή συγκέντρωση των συνταξιούχων όλων των Ταμείων, η οποία μετατράπηκε σε μαζική προσυγκέντρωση της απεργιακής κινητοποίησης, και ο Αρης Μερκενίδης, αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών που αυτή την περίοδο βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμη δικαστική δίωξη συνδικαλιστών του.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που προέτρεψε: «Καμία ανοχή στις κυβερνήσεις και στα κόμματα του κεφαλαίου. Καμία ανοχή στα συνδικαλιστικά τσιράκια τους, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια των εργαζομένων και τους κατακλέβουν. Να τους πετάξουμε έξω. Είναι αίτημα ζωής ή θανάτου για την εργατική τάξη». Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης που σε όλη τη διαδρομή καλούσε τον εργαζόμενο λαό σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Ανησύχησαν επειδή ακούστηκε το δίκιο των εργατών
Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ έβγαλε νέα κατάπτυστη ανακοίνωση για να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ για την παρέμβαση που πραγματοποίησε, προχτές, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 προκειμένου να βγάλει στον αέρα «απεργιακό δελτίο». Μάλιστα, εγκαλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ3 που δεν πήρε κατασταλτικά μέτρα για να εμποδίσει αυτή την παρέμβαση, χαρακτηρίζοντας «ύποπτη» αυτή την πρακτική και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της γιατί «οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν το δελτίο ειδήσεων και τη ροή του προγράμματος δεν διέκοψαν αμέσως για να αποφύγουν τον διασυρμό»...!
Απάντηση στις καταγγελίες της ΕΣΗΕΜΘ αλλά και της διοίκησης της ΕΤ3, που καταδίκασε την παρέμβαση του ΠΑΜΕ δηλώνοντας ότι «προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα και την ακώλυτη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης», δίνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης τουΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Τα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα βρίσκονται σε συναγερμό, στα πλαίσια της διατεταγμένης υπηρεσίας που έχουν αναλάβει για την υπεράσπιση της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και όλο το λαό (...) Οι καταγγελίες της διοίκησης της ΕΤ3 προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποκρύψουν αυτή την αλήθεια».
Επίσης σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στα Μέσα δεν κινδυνεύουν από το ΠΑΜΕ. Κινδυνεύουν από την τρομοκρατία των εργοδοτών και τις απολύσεις αλλά και από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Η κατηγορία της ΕΣΗΕΜΘ κατά της ΕΤ3 επειδή δεν κάλεσε την Αστυνομία για να χτυπήσει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μόνο μια απάντηση μπορεί να έχει: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την κατάσταση της μονόπλευρης και κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας που επιβάλλουν οι εργοδότες των ΜΜΕ και επιβλέπει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ».

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: