Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Προκλητικός ο Γ.Παπακωνσταντίνου στην βουλή, κατηγόρησε το Κ.Κ.Ε. ότι χαίρεται για την κατάσταση(!!!) και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι έχει άγνοια της πραγματικότητας !

Εξω από τη Βουλή και σε πολλά κεντρικά σημεία των Αθηνών οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα. Μεσα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις ειδικά από  την πλευρά των κομμάτων της Αριστερας. Δύσκολες μέρες για τον τόπο.

Νωρίς-νωρίς  αποοχώρησε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα στην Ολομέλεια της Βουλής το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του προτίμησαν να συμπορευτούν με τους αυτούς που βρισκόταν έξω.«Εμείς σας πολεμάμε καθαρά και όχι με τερτίπια- δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί» είπε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε τις πιέσεις που της ασκήθηκαν. «Αποδεχτήκατε ερασιτέχνες να υπερασπιστείτε τη χώρα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αποδειχθήκατε επαγγελματίες στο να εξαπατάτε το λαό» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι «το κόλπο για όλα φταίνε οι προηγούμενοι δεν πιάνει» και ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι το κλισέ "μας πιέζουν οι Ευρωπαίοι είναι πια πολύ φθηνό».«Τα δώσατε όλα στους κερδοσκόπους. Η ΝΔ προκάλεσε πολλά δεινά στην Ελλάδα, εσείς την αποτελειώσατε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έκανε επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς. Για τη στάση του ΚΚΕ είπε ότι αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται σε μία ανέξοδη επιχειρηματολογία και ιδεολογία.
«Αναρωτιέμαι εάν χαίρεται το ΚΚΕ γι' αυτή την κατάσταση. Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση' όπως έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι το ΠΑΜΕ να απέκλεισε το υπουργείο όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα. Ή όταν γίνονταν οι προσλήψεις να πήγε στο υπουργείο Εσωτερικών για να αποκλείσει τον υπουργό».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε και στις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι κατάλαβε για πρώτη φορά «ότι υπάρχει άγνοια της πραγματικότητας».«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται η χώρα, δεν θέλει να καταλάβει».

Πηγή:www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: